Τριάντα νεκροί από βομβιστική επίθεση Βρετανού τζιχαντιστή στον ιρακινό στρατό

Οι τρομοκράτες που οργάνωσαν και υλοποίησαν την πολυαίμακτη επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ήταν Ευρωπαίοι πολίτες, μουσουλμανικού θρησκεύματος. Η δράση Ευρωπαίων τζιχαντιστών φαίνεται πως επεκτείνεται, πλέον, και στις χώρες της Μέσης, Ανατολής. Βρετανός βομβιστής αυτοκτονίας , επιτέθηκε σε κονβόι του ιρακινού στρατού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Ο Αμπού Μούσα αλ Μπριτάνι, όπως τον αποκαλούσαν, οδήγησε αυτοκίνητο με εκρηκτικά πάνω στη στρατιωτική φάλαγγα των αυτοκινήτων,

τινάζοντας πολλά οχήματα στον αέρα. Η επίθεση έγινε κοντά στην αεροπορική βάση Έιν αλ Άσαντ, ενώ το κονβόι των Ιρακινών και Σιιτών στρατιωτών κατευθυνόταν προς την περιοχή Κουμπαϊσάχ, στα βορειο-δυτικά της χώρας.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, οι τζιχαντιστές είχαν ανακοινώσει άλλη μία επίθεση, από πέντε βομβιστές αυτοκτονίας, μεταξύ των οποίων ήταν ένας Γάλλος, ένας Τούρκος και ένας Ιορδανός. Από τις επιθέσεις αυτές επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τριών στρατιωτών, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, βορειο-ανατολικά του Ραμάντι.

Στην επίθεση του Βρετανού, πάντως, οι ιρακινές αρχές ανέφεραν πως με τη σύγκρουση του αυτοκινήτου, ενεργοποίησε εκρήξεις σε άλλα τέσσερα οχήματα, προκαλώντας πραγματικό μακελειό.

Keywords
Τυχαία Θέματα