Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Πτώση 1% για DAX 30

Βραχύβια αποδείχθηκε η προσπάθεια ανάκαμψης των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία εξακολουθούν να σκιάζουν τις διαθέσεις των επενδυτών, ενώ νέες ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές τραπεζών και μεταλλευτικών ομίλων.

Οι τραπεζικές μετοχές «γύρισαν» σε αρνητική πορεία μετά από ένα διήμερο ράλι, ενώ αντίστοιχη πορεία ακολούθησαν και οι τίτλοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μετάλλων, με τις μετοχές των Tenaris και Norsk Hydro

να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πτώση που άγγιξε το 3,62% και 2,38% αντίστοιχα.

Πτώση 0,6% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 319,63 μονάδες, με έντονη ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα, καθώς έφθασε να ενισχύεται έως 0,8% αλλά και να υποχωρεί έως 1%.

Η έντονη μεταβλητότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό των αγορών κατά τη διάρκεια του τελευταίου 2μήνου καθώς ενισχύεται η εκτίμηση ότι η πολιτική που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες δεν είναι ικανή να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα για την παγκόσμια οικονομία.

Στις τραπεζικές μετοχές, οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στην Standard Chartered, ξεπερνώντας το 5%, μετά την υποβάθμιση της σύστασής της από την Investec. Πτώση 0,9% για τη UBS, 2,1% για τη Commerzbank, ενώ μόλις 0,13% χαμηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της Deutsche Bank.

Απώλειες άνω του 6% για την Telecom Italia, η οποία δεν ικανοποίησε με τα οικονομικά μεγέθη δ' τριμήνου, ενώ πτώση 1,9% σημείωσε ο τίτλος της VW, μετά την ανακοίνωση για σημαντική υποχώρηση των πωλήσεών της για πέμπτο διαδοχικό μήνα.

Στο 1% οι απώλειες για τον DAX 30 στις 9.114 μονάδες, με τον FTSE 100 να εμφανίζει κέρδη 0,5% στις 5.854 μονάδες, ενώ κατά 0,24% χαμηλότερα κινήθηκε ο CAC 40 στις 4.105 μονάδες.

Πτώση 0,67% για τον ισπανικό IBEX 35 στις 8.124 μονάδες και απώλειες της τάξης του 0,49% για τον ιταλικό FTSE MIB στις 16.957 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα