Τουρκικά στρατεύματα βομβάρισαν την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε σήμερα στόχους εξτρεμιστικής οργάνωσης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο βομβαρδισμός έγινε μετά την χθεσινή εξαγγελία της στρατιωτικής επιχείρησης, από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα, όπως μετλέδιδε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάτοικος

της περιοχής κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, αλλά κι ένας ένοπλος είχαν αναφέρει ότι τουρκικά στρατιωτικά οχήματα εισέβαλαν στην επαρχία, υπό την συνοδεία μαχητών της τζιχαντιστικής συμμαχίας Ταχρίρ αλ-Σαμ.

Και οι δύο δήλωσαν ότι είδαν αρκετά οχήματα να μεταφέρουν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μέσα στην Ιντλίμπ, από το συνοριακό πέρασμα της περιοχής (Atmah), πριν μαχητές της Ταχρίρ αλ-Σαμ αναλάβουν την συνοδεία τους κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην αναφερόμενη επαρχία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει χθες ότι αντάρτες από την Συρία, με την υποστήριξη τουρκικών δυνάμεων θα πραγματοποιήσουν επίθεση στην περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ταχρίρ αλ-Σαμ.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφέρει συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα