Τουρισμός: Σκεπτικισμός για τις αφίξεις από Μεγάλη Βρετανία

Από τη μια η επαναφορά των ανταγωνιστριών χωρών όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος αλλά και η πιθανότητα του Brexit φέρνει ανησυχία στον κλάδο.
«Υπάρχει σκεπτικισμός στον Βρετανό πελάτη με το πότε, το πώς θα κλείσει, αν θα είναι η λίρα ισχυρή» επισημαίνει ο κ. Τάσιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκεπτικισμός του Βρετανού ταξιδιώτη φάνηκε στην WTM στο Λονδίνο. Οι προκρατήσεις μετατοπίζονται στον Ιανουάριο, Φεβρουάριο, «όταν γινόντουσαν πάντα Οκτώβριο, Νοέμβριο» επισήμανε ο κ. Τασιος.

«Αυτό

σημαίνει ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ με βάσει τον ανταγωνισμό» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τασιος προσθέτοντας «τότε θα προσδοκούμε σε καλύτερα αποτελέσματα».

Tα μηνύματα δείχνουν μία σταθερή πορεία για τον ελληνικό τουρισμό όσον αφορά τη βρετανική αγορά. Από τις συζητήσεις με τος tour operators φαίνεται ότι υπάρχει ένας προβληματισμός όσον αφορά τη βρετανική αγορά για το 2019 και φέρνει μία μικρή υστέρηση στις προκρατήσεις.

Το ραντεβού με τη βρετανική αγορά δίνεται για τον Ιανουάριο του 2019, όπου εκεί φαίνεται ότι θα έχουμε έναν σημαντικό αριθμό κρατήσεων για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα