Το Υποδομών ζητά επαναφορά και εξηγήσεις για τα δρομολόγια μετρό στο αεροδρόμιο

Της Μαριάννας Τζάννε

Χωρίς την έγκριση του υπουργείου Υποδομών αλλά και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών φαίνεται ότι αποφασίστηκε αιφνιδίως, η διακοπή των δρομολογίων του μετρό από τον σταθμό της Αγίας Μαρίνας στο αεροδρόμιο.

Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από το επιβατικό κοινό και επαγγελματικούς φορείς, με αποτέλεσμα χθες να σταλεί σε αυστηρό ύφος επιστολή προς την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ από

τον Γενικό Γραμματέα κ. Θάνο Βούρδα.

Με την επιστολή του ο κ. Βούρδας ζητά από την εταιρεία να αποκατασταθεί ο αρχικός σχεδιασμός και να μην ξεκινούν οι συρμοί από τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες.

Οι αλλαγές αυτές έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις καθώς οι ταξιδιώτες είναι αναγκασμένοι να στοιβάζονται με τους άλλους επιβάτες, στα βαγόνια με προορισμό την Δουκίσσης Πλακεντίας και στη συνέχεια αλλάζουν συρμό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο. Το ίδιο συμβαίνει με όσους ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή του γενικού γραμματέα ζητά εξηγήσεις αλλά και απαντήσεις για την απόφαση της ΣΤΑΣΥ ως προς την αλλαγή δρομολογίων ενώ η εταιρεία καλείται να διευκρινίσει αν είχε την προηγούμενη έγκριση από τον ΟΑΣΑ και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σημειώνεται, πως τις τελευταίες ημέρες, η κίνηση στο δίκτυο του μετρό έχει χειροτερεύσει. Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς σε πιο αργά χρονικά διαστήματα σε σύγκριση με το παρελθόν με αποτέλεσμα να αγανακτούν οι επιβάτες.

Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα Αυγή επικαλείται πηγές κοντά στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ που λένε ότι η εταιρεία θα υλοποιήσει «την εντολή του υπουργείου με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού».

Keywords
Τυχαία Θέματα