Το Hackathon και ο 17χρονος Νίκος

Ξεπέρασαν τους 120 οι συμμετέχοντες -22 από το εξωτερικό- στο διαγωνισμό Βeyond Hackathon της Eurobank. Την παράσταση όμως έκλεψε ο νεαρός της φωτογραφίας. Ο Νίκος, είναι ακόμη μαθητής στη Β´ Λυκείου στο Κολλέγιο και μαζί με συμμαθητές του, παρουσίασαν μια λύση για συναλλαγές που ενθουσίασε κριτές και ακροατήριο. Ο ίδιος γύρω στα 17 έχει ήδη επιλέγει για να σπουδάσει στο ΜΙΤ.

Ο 2ος περιφερειακός

διαγωνισμός FinTech «Beyond Hackathon», ξεκίνησε την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής με τα βραβεία.

Συνολικά 35 ομάδες, από τις οποίες οι έξι ήταν από το εξωτερικό, έκαναν τις παρουσιάσεις τους στην κριτική επιτροπή (αποτελούμενη από επιχειρηματίες, Venture Capitalists και υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank) ώστε να διεκδικήσουν ένα από τα τρία χρηματικά βραβεία.

Το πρώτο αντιστοιχεί σε 5.000 ευρώ, το δεύτερο σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ και το τρίτο 2.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός Beyond Hackathon είναι μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών του Κέντρου Καινοτομίας της Eurobank που έχουν σαν στόχο να ενθαρρύνουν, να καλλιεργήσουν και να προάγουν την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών δουλεύοντας συνεργατικά με τοπικά και διεθνή οικοσυστήματα τεχνολογικής καινοτομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα