Το πρώτο τιμολόγιο, οι πρώτοι πελάτες

Ένας καλός φίλος υποστηρίζει πως η startup – η κάθε startup - δεν πρέπει να κρίνεται απλώς αν είναι καλή στο αρχικό επίπεδο της παρουσίασης της ιδέας που «κουβαλούν» οι ιδρυτές της αλλά στο επίπεδο των δυνατοτήτων που γεννά η έξοδος της στο πραγματικό κόσμο της αγοράς.

«Η ουσιαστική κρίση», λέει, «οφείλει να γίνεται από την στιγμή που η startup έχει τιμολογήσει το πρώτο της ευρώ και έχει πεισθεί ότι θα κόψει και άλλα φύλλα από το τιμολόγιο». Σε αυτή τη χρονική στιγμή κρίνονται τα πάντα και καθορίζεται και το μέλλον μιας νέας εταιρείας.

Η Owiwi, μια από τις startup που εντάχθηκε

στο δεύτερο κατά σειρά κύκλο του προγράμματος egg - enter∙grow∙go, που υλοποιείται από τη Eurobank και το Corallia, και συμμετέχει και στο gi-Cluster (με δημιουργό το Corallia) to 2015 πλασαρίστηκε ανάμεσα στις πρώτες 40 start-up της παγκόσμιας σκηνής στο διαγωνισμό Tel Aviv Startup Challenge με περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Στη ψηφοφορία του κοινού στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού που ακολούθησε η Owiwi κέρδισε τη 2η θέση. Χθες η Αθηνά Ντόβα – συνιδρύτρια μαζί με τον Ηλία Βαρθολομαίο της εταιρείας- μίλησε από το βήμα της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στο άνοιγμα του 4ου κύκλου του egg. Εκείνο που συγκράτησα από την παρέμβαση της ήταν το πώς πέτυχαν το στοίχημα να κόψουν το πρώτο τιμολόγιο. Η Αθηνά δεν είπε λεπτομέρειες αλλά εγω έμαθα ότι κατάφεραν να δοκιμαστούν και να δουλέψουν ακόμη και με μια φίρμα όπως η MediaMARKT.

Η Owiwi αναπτύσσει παιχνίδια στρατηγικής που στόχος τους είναι να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες για την επιλογή των υποψηφίων αλλά και την αξιολόγηση και εκπαίδευση των υφιστάμενων εργαζομένων τους. Μέσα από το online παιχνίδι που αποτελεί μια διαδραστική, επιμορφωτική και ευχάριστη διαδικασία, η Owiwi βοηθά τις εταιρείες να κάνουν την πλησιέστερη αντιστοιχία ανάμεσα σε μια θέση εργασίας και τον κατάλληλο υποψήφιο με βάση την οργανωτική κουλτούρα της εταιρείας και τα προσωπικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα