Το πετρέλαιο δεν τρομάζει τη Wall Street

Με θετικό πρόσημο, έστω και εάν βρίσκονται εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης, οι αμερικανικές μετοχές, παρά την πτώση του μαύρου χρυσού και με τη στήριξη να προέρχεται από την ανακοίνωση εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου καλύτερων των εκτιμήσεων.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς εμφανίζουν ήπια κέρδη, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,25% στις 17.941 μονάδες. Κέρδη 0,24% για τον S&P 500 στις 2.085 μονάδες, ενώ κατά 0,21% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στο επίπεδο των 4.947 μονάδων.

Κέρδη άνω του 0,5%

για τις μετοχές εταιρειών πώλησης καταναλωτικών αγαθών, ενώ σε καλή πορεία κινούνται και αυτές χρηματοοικονομικών ομίλων. Στον αντίποδα, κάτι απόλυτα αναμενόμενο, πτώση που ξεπέρασε το 1% σημείωσαν αρχικά οι μετοχές ενεργειακών ομίλων, οι οποίες, όμως, μαζεύουν σημαντικά τις απώλειές τους.

Άνοδος στο 2,4% για τη μετοχή της Disney, ενώ σε θετική τροχιά κινούνται και οι μετοχές των PepsiCo (0,44%) και Habro (4%). Ήπιες πιέσεις για τη Morgan Stanley, με απώλειες 0,4%, η οποία αν και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών είδε τα κέρδη της να υποχωρούν άνω του 50% στο α' τρίμηνο.

«Νομίζω ότι η αγορά «κρατιέται» πολύ καλά, με δεδομένη και τη βουτιά του πετρελαίου», τονίζει ο Jack Ablin, επικεφαλής επενδύσεων στην BMO Private Bank.

Πτώση άνω του 3% για το αμερικανικό αργό στα 39 δολάρια, ενώ κατά 2,5% χαμηλότερα κινείται το Brent στα 41,9 δολάρια.

Ανοδική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,75% και του 10ετούς στο 1,77%. Ήπιες πιέσεις για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στα 1,131 δολ. και το δολάριο στα 108,6 γεν.

Στο ένα προς τρία το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSΕ, με τον χρυσό να ενισχύεται κατά 8,1 δολάρια στα 1.242,70 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα