Το …παράνομο παρκάρισμα και ο έξυπνος κάδος

του Κώστα Τσαούση

Μια παρέα συνομηλίκων συμφοιτητών στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – παιδιά του δραστήριου καθηγητή Γιώργου Δουκίδη- ήταν οι νικητές του φοιτητικού διαγωνισμού ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start-Up» που οργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Το όνομα της ομάδας που κατέβασε στο διαγωνισμό η παρέα – όλοι 4ετεις , στα 22 χρόνια τους- είναι ParkAllou.

Αλλά, τι είναι η ιδέα

της Αννας- Εμμανουέλας Τσιμπλακάκη, του Παναγιώτη Γεωργόπουλου, του Αλέξανδρου Πανταζόπουλου και του Ελευθέριου Πατρίκη; To Parkallou προσφέρει αισθητήρες εντοπισμού παράνομου παρκαρίσματος και δυνατότητες ειδοποίησης της δημοτικής αστυνομίας , των ιδιωτών και των ΑΜΕΑ ( αναλόγως της περίπτωσης καθώς και παροχής πληροφοριών για προσβάσιμα σημεία σε αθλητικές εγκαταστάσεις, καφετέριες κτλ.

Το δεύτερο βραβείο αφορά πάλι μια ομάδα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο – πάλι παιδιά του καθηγητή Δουκίδη. Η τετράδα των συμφοιτητών, Εμμ. Χατζηδαυίδ, Γ. Γρηγορακάκης, Δημ. Τζίμας και Παν. Εξαρχάκος – με το όνομα Mr. Bin- κατέβηκε στο διαγωνισμό με την εξής ιδέα: Ένας έξυπνος κάδος με δυνατότητα παρακολούθησης του επιπέδου των απορριμμάτων του.

Και οι δύο ομάδες είναι πολλαπλά κερδισμένες – και αυτό γιατί κατά πρώτον εξασφάλισαν κάτι πολύ σημαντικό για παιδιά της ηλικίας τους. Πιο συγκεκριμένα, πέρασαν ήδη στο 2η φάση του διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds, στους ημιτελικούς της διοργάνωσης έχοντας χρόνο να ωριμάσουν και να δουλέψουν την ολοκλήρωση της ιδέας τους. Βεβαίως, η πρώτη ομάδα, η ParkΑllou θα ταξιδέψει στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για να αντιπροσωπεύσει την χώρα μας στα τελικά της πανευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα