Το νέο πρόσωπο της Ελλάδας

Στον πολυχώρο Αθηναΐς στεγάζεται φέτος το... ελληνικό design. Πενήντα ένα εταιρείες design με κοινό παρονομαστή το ελληνικό στοιχείο φιλοξενούνται στην έκθεση Greek Brand New 2017, η οποία άνοιξε τις πόρτες της για τρίτη συνεχή χρονιά χθες, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στον Βοτανικό.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ελληνικών εταιρειών που δημιουργούν χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, είδη σπιτιού, ρούχα και αξεσουάρ

ιδιαίτερου σχεδιασμού και υψηλής ποιότητας, που σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα. «Θέλουμε να αλλάξουμε το ελληνικό brand name», αναφέρει η Αγγέλικα Νιάρχου, συνδιοργανώτρια του Greek Brand New και εκθέτρια η ίδια για τον βασικό στόχο της έκθεσης.

Η πρώτη έκθεση Greek Brand New πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 φιλοξενώντας 23 εταιρείες και έκτοτε έχει καταφέρει να αναπτυχθεί και να βρει μεγάλη ανταπόκριση. «Στόχος μας τότε και ακόμη και τώρα είναι να δίνουμε το παρόν κάθε χρονιά, προωθώντας την ελληνική επιχειρηματικότητα, τους έλληνες σχεδιαστές την ελληνική παραγωγή και πάνω απ' όλα την ποιότητα, την καλή αισθητική και την ταυτότητα», προσθέτει η κ. Νιάρχου.

Μάλιστα, φέτος, στην έκθεση θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ημερίδα με τίτλο «Τουρισμός και design: Πώς μπορούμε να αλλάξουμε το πρόσωπο της Ελλάδας», με στόχο να προωθήσει έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο προσέγγισης ενός απαιτητικού αγοραστικού κοινού και στη συνέχεια να καλλιεργήσει τη νοοτροπία της συνέργειας μεταξύ εταιρειών που μοιράζονται το κοινό όραμα της ανάδειξης της χώρας, αλλά και του κάθε τόπου χωριστά ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί αύριο, Κυριακή 15 Ιανουαρίου ( 11:00-15:00), την τελευταία μέρα της έκθεσης στη Μουσική Σκηνή της Αθηναΐδας με τους παρακάτω ομιλητές:

Ιόλη Τσόλκα, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης καταστήματος «Το λοκάλι»
Αλέξης Κομσέλης, διευθυντής AHEAD, ALBA Graduate Business School at The American College of Greece
Αλέξανδρος Αγγελοπούλος, διευθύνων σύμβουλος Aldemar
Γιάννης Τεκλένης, διεθνούς φήμης σχεδιαστής μόδας

Οι φετινοί εκθέτες

Εκτός από την Αγγέλικα Νιάρχου και την Ploos Design, που δραστηριοποιείται στο ελληνικό σουβενίρ (πορσελάνινες κούπες, βαμβακερές τσάντες, μαντήλια, σημειωματάρια, θήκες για μπαχαρικά κτλ.), τους χώρους της Αθηναϊδος γεμίζουν Έλληνες εκθέτες με κάθε λογής προϊόντα.

Η Idisti που δημιουργεί καθημερινά αντικείμενα με έμφαση σε ελληνικά σύμβολα, μνημεία και παραδόσεις, με πιο χαρακτηριστικό το «μπλε μάτι».
Οι αρχιτέκτονες Κατερίνα Γρηγοροπούλου και Εύη Σουγκάρα της A Future Perfect που δημιουργούν αξεσουάρ και αντικείμενα χώρου με παιχνιδιάρικη διάθεση και πειραματισμό, συνδυάζοντας τα πιο απίθανα υλικά.

Η designer Christina Skouloudi που «παίζει» με τους κανόνες του σχεδιασμούς, τις φόρμες και τα υλικά δημιουργώντας αντικείμενα σπιτιού με «καθαρές» και απλές γραμμές.
Η Tourvas, που κάνει ξανά μόδα τον ελληνικό παραδοσιακό τουρβά (ή ντορβά), το αυτοσχέδιο σακίδιο που κρατούσαν παλιά στα χωριά.
Η Salty Bag, με έδρα την Κέρκυρα, που δημιουργεί χειροποίητες τσάντες και αξεσουάρ ταξιδιού από αχρηστευμένα πανιά ιστιοπλοϊκών.
Η Tommy K με τα έντονα μοτίβα της σε μαξιλάρια, τσάντες, φωτιστικά, όλα κατασκευασμένα στην Ελλάδα και με ελληνικά χρώματα
Η Ugly Bell, που δημιουργεί τα πιο funky γυαλιά, ζωγραφισμένα στο χέρι.
Η T-Greeks που φτιάχνει υφάσματα (T-shirts, τσάντες) εμπνευσμένα από τα ελληνικά χρώματα, την θάλασσα και τον ήλιο.
The Greek Bag, η τσάντα – χάρτης που θα σε μάθει... γεωγραφία.
Η Ladolea με το κορινθιακό, βιολογικό της λάδι και το μινιμαλιστικό design.
H Golden Black με τις «εκλεκτές» σταφίδες της
Οι honey experts της The Family Biz με το βιολογικό μέλι τους από Θυμάρι, Ερείκη και Βελανιδιά.
Η Love Greece με τα greek chic αξεσουάρ της
H Go Greek με τα μπουκάλια – «τσολιάδες» της

Όλοι οι εκθέτες

A Future Perfect, Aluminati, Cabeli, Christina Morali, Christina Skouloudi, Cretoons, Ea Ceramics, Gis Design, Gogreek, Golden Black, Gracious Greece, Greek Salad Sandals, Idisti, Klotho, Koukoutsi, Ladolea, Lila Ruby King, Lommer, Loomhandmade, Lovegreece, Marmarometry, Mke, Molla, Mtl, My Scarf, Nivo Soap, 1mation, Ploos Design, Puzzle Forever, Qupa, Rdesign, Salty Bag, Sea You Soon, Sheepcount, Sophia, T-Greeks, The Cool Projects, The Family Beez, The Greek Bag, The Greek Imp, The Round Button, The Wandering Workshop, Tilt, Tomy K, Tourvas, Ugly Bell, Vf Artndesign, Waks, We Design, When In Greece, Zacharias

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα