Το καλωσόρισμα των «34»

Του Κώστα Τσαούση

Περισσότερες από ποτέ είναι οι ομάδες που θα περάσουν το κατώφλι του κτηρίου της Λεωφόρου Συγγρού 34 για την επόμενη σεζόν του egg με στόχο από την ιδέα να περάσουν στο προϊόν και την υπηρεσία και να «βγουν» μετά 12 μήνες στην ελεύθερη ανοικτή αγορά. Πιο συγκεκριμένα, 34 επιχειρηματικές ομάδες έχουν επιλεγεί για να συμμετέχουν στον 5ο κύκλο του Προγράμματος egg - enter•grow•go.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος «μετά από μία απαιτητική διαγωνιστική διαδικασία,

οι επιχειρηματικές ομάδες που καλύπτουν ευρύτατο φάσμα κλάδων της οικονομίας, θα φιλοξενηθούν στο Πρόγραμμα για ένα έτος με στόχο να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση».

Οι νέες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους αποφοίτους του 4ου κύκλου αλλά και των προηγουμένων κύκλων που συνεχίζουν πλέον την ανεξάρτητη πορεία τους και με επιτυχίες και με επιδόσεις.

Για παράδειγμα, η Neoperativa, μια εταιρεία του 4ου κύκλου egg κλήθηκε κατόπιν επιλογής να συμμετάσχει στο RG Challenge17. Πρόκειται για το Αccelerator πρόγραμμα του Reload Greece, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με το Launch1000. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, 10 startup εταιρείες θα προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο και να διεκδικήσουν επένδυση αξίας £50-£250K.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο London Business School και οι συμμετέχοντες θα λάβουν καθοδήγηση από διεθνείς κορυφαίους μέντορες. Το RG Challenge, ως μία δράση εκπαίδευσης και διασύνδεσης της διασποράς με τη χώρα καταγωγής του ενισχύει τους δεσμούς της επιχειρηματικής κοινότητας με την επενδυτική και συμπληρώνει τις στρατηγικές δράσεις εξωστρέφειας του Προγράμματος egg και των εταιρειών του.

Τέλος, δύο εταιρείες, η μία από τις τάξεις των αποφοίτων και η δεύτερη από τους νεοισερχομένους στο πρόγραμμα, οι Οwiwi & hopwave αναδείχτηκαν νικητές στο Disrupt Greece. Στο διαγωνισμό καινοτομίας Disrupt Greece, οι Owiwi & hopwave κέρδισαν το πρώτο και τρίτο βραβείο αντίστοιχα. Oι ομάδες του διαγωνισμού που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες ζωντανά σε ένα δυναμικό κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα