Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανταμείβει τους χάκερς με $150.000

Το ποσό των 150.000 δολαρίων θα λαμβάνει όποιος χάκερ καταφέρει να χακάρει το σύστημα ασφαλείας του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας βρίσκοντας τα τρωτά του σημεία.
Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα με την ονομασία «Χάκαρε το Πεντάγωνο» θα ξεκινήσει στις 18 Απριλίου και θα λήξει στις 12 Μαΐου. Σε όλο αυτό το διάστημα θα παρέχει σε χάκερς την δυνατότητα να βρουν τα τρωτά σημεία της ασφάλειας του προγράμματος έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με το CNBCοι χάκερς θα πρέπει να εγγράφονται πρώτα για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενώ υπάρχουν

αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας, για παράδειγμα οι χάκερς θα πρέπει να διαθέτουν αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης των ΗΠΑ, να μπορούν να εργαστούν στις ΗΠΑ, και θα πρέπει να δεχτούν να γίνει έλεγχος στο ποινικό τους μητρώο προκειμένου να λάβουν ένα γενναιόδωρο χρηματικό έπαθλο.

«Αυτή η πρωτοβουλία θα βάλει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε μια καινοτόμο δοκιμασία, αλλά με υπεύθυνο τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ash Carter σε δελτίο Τύπου. «Ενθαρρύνω τους χάκερ που θέλουν να ενισχύσουν τις ψηφιακές μας άμυνες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό».

Ωστόσο, το πεντάγωνο δεν είναι το πρώτο που παίρνει μια τέτοια πρωτοβουλία. Πολλές είναι οι εταιρείες όπως η Faceboo και η Google που έχουν προβεί σε ανάλογες πράξεις προσφέροντας χρηματική αμοιβή σε όποιον μπορεί να βρει λάθη σε προγράμματα ή τα τρωτά σημεία των συστημάτων ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα