Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στις Βρυξέλλες - Τι λέει στην ανακοίνωσή του

Το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωσή του ανέλαβε την ευθύνη για τα φονικά «χτυπήματα» στην καρδιά της Ευρώπης, λίγες μόνο ώρες μετά τις επιθέσεις που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς την Τρίτη, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας, τις Βρυξέλλες» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος όπως αναρτήθηκε

στο δίκτυο Amaq, που αποτελεί επικοινωνιακό όργανο της τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρομοκράτες απειλούν για περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη.

Την ώρα, μάλιστα, που οι τζιχαντιστές ανακοίνωναν την ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις, Ιρακινοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έλεγαν στο Associated ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδίαζαν επιθέσεις σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς εδώ και δύο μήνες, δίχως οι Βρυξέλλες να περιλαμβάνονται στις πόλεις-στόχους. Ωστόσο, όπως ανέφεραν, ο σχεδιασμός άλλαξε όταν οι βελγικές αρχές συνέλαβαν, την περασμένη Παρασκευή, τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα