Το Brexit φοβίζει και τη Wall Street – Στο στόχαστρο οι τραπεζικοί τίτλοι

Την πορεία των υπόλοιπων διεθνών αγορών ακολουθεί και η Wall Street, μετά την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων να φύγουν από την Ε.Ε., ενώ οι αγορές είχαν προεξοφλήσει παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση.

Με πτώση που ξεπέρασε τις 500 μονάδες ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση ο Dow Jones, με τον δείκτη των blue chips να υποχωρεί αυτή τη στιγμή κατά 502 μονάδες ή 2,81% στις 17.504 μονάδες. Πρόκειται για απόλυτη αντιστροφή τάσεων σε σύγκριση με τη χθεσινή συνεδρίαση, στην οποία ο Dow Jones κατόρθωσε να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των

18.000 μονάδων.

Όπως είναι, μάλλον, φυσικό τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές χρηματοπιστωτικών ομίλων, με τις 28 από τις 30 μετοχές του Dow Jones να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ανάλογη η εικόνα και για τον ευρύτερο βιομηχανικό δείκτη S&P 500, με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να υποχωρεί κατά 4%. Ο δείκτης αποδυναμώνεται 2,81% στις 2.053 μονάδες, ενώ είχε το χειρότερο άνοιγμα από το 1986. Απώλειες 3,42% για τον Nasdaq στις 4.742 μονάδες,

«Δεν πρόκειται να ζήσουμε μία ακόμη Lehman Brothers. Οι αγορές λειτουργούν και δεν υπάρχει κρίση ρευστότητας. Μάλλον οι επενδυτές δεν «έπιασαν» το ρίσκο που υπήρχε και τώρα απλά το αποτιμούν, με την αβεβαιότητα να είναι, όντως, υψηλή», εκτιμά ο Chris Gaffney, πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας EverBank World Markets.

Βουτιά καταγράφουν και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να υποχωρεί στο 0,499%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Απριλίου 2015, ενώ του 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,406%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιουλίου 2012.

Στον αντίποδα ράλι σημειώνει ο χρυσός, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε σε υψηλό δύο ετών, καθώς άγγιξε τα 1.330 δολάρια.

Στο ένα προς 24 το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη μεταβλητότητας (ή «φόβου») VIX να ξεπερνά το 23.

Keywords
Τυχαία Θέματα