Την παραίτηση Σπίρτζη ζητά η ΝΔ μετά τις δηλώσεις για το Ελληνικό

Την παραίτηση του Χρήστου Σπίρτζη ζητά η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις του για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.

«Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί. Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός. Η Κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Αναλυτικά

η ανακοίνωση:

«Ο κ. Σπίρτζης "πονάει" για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό.
Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους.
Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί.
Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός.
Η Κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους».

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» ο υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έλαβε κάποιες αποφάσεις με... «βαριά καρδιά» προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, επαναλαμβάνοντας τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει τη θετική ψήφο του στο Πολυνομοσχέδιο.

«Από αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη. Το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και όχι με αυτές που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ. Έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια, για να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους, γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στην χώρα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Έπρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος και όχι από τον επενδυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα