Την ώρα που οι ελληνικές Αρχές πασχίζουν για την έκδοσή της στην Ελλάδα, η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, τον έχει ρίξει στον ακτιβισμό ως μέλος του Εργατικού Κόμματος στο Β. Λονδίνο και φωτογραφίζεται στο πλευρό του Τζέρεμι Κόρμπιν

Η Αντωνία Ηλία έχει συναντήσει αρκετές φορές το νέο αριστερό ηγέτη των Εργατικών και συμμετέχει ενεργά έχει ενεργοποιηθεί στον προεκλογικό αγώνα του Εργατικού υποψηφίου για τη θέση του δημάρχου του Λονδίνου Σάντικ Καν, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους. Εκείνος από την πλευρά του παρακολουθεί στο βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα της πρώην ανακρίτριας για άσυλο στη Μ. Βρετανία.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει οι ελληνικές Αρχές για την έκδοσή της στην Ελλάδα, η πρώην ανακρίτρια κατέθεσε πρόσφατα στο βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών νέα στοιχεία και νέα έκθεση του εμπειρογνώμονα καθηγητή κ. Κουλούρη, για να στηρίξει το αίτημά της για άσυλο στη Μ. Βρετανία στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής προστασίας.

Για όσους δεν θυμούνται την κ. Αντωνία Ηλία, το 2005, η 47χρονη τότε ανακρίτρια έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο με τις εναντίον της διώξεις για συμμετοχή στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα», αλλά και με τη διαφυγή της προς άγνωστη κατεύθυνση στο εξωτερικό, δύο μόλις μέρες πριν καταδικαστεί σε 3ετή φυλάκιση για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» επί 4ετία. Η τότε εισαγγελική έρευνα την έφερε να έχει μεσολαβήσει ή να έχει χειριστεί ευνοϊκά υποθέσεις που ενδιέφεραν άμεσα ή έμμεσα τον αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη, με συνέπεια να συγκεντρώσει πάνω της κατηγορίες διάφορες (κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Keywords
Τυχαία Θέματα