Τι συμβαίνει με τις πληρωμές των στελεχών της Wall Street

Η Wall Street δεν πληρώνει όπως πλήρωνε.

Τα έσοδα σημειώνουν ραγδαία πτώση, οι τράπεζες κόβουν θέσεις εργασίας και τώρα οι κανονιστικές αρχές παίρνουν μέτρα που μπορεί να σημαίνουν ότι οι επικεφαλής των τραπεζών θα αναγκαστούν να περιμένουν ακόμα περισσότερο για τα bonus τους.

Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ

πρότειναν την Πέμπτη ένα νέο νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στις εταιρείες να περιορίσουν τα bonus των στελεχών τους σε περίπτωση καταστροφικών αποφάσεων για την εταιρεία ή διεθνών αλλαγών, όπως της κρίσης του 2007-2010.

Βάσει του νομικού πλαισίου οι εταιρείες θα μπορούν να πληρώνουν τις μισές από τις πληρωμές που θα πρέπει να κάνουν προς τα στελέχη τους, τέσσερα χρόνια μετά, σε σχέση με το υπάρχον καθεστώς των τριών ετών.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις αφορούν μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωσης της Wall Street βάσει του νόμου Dodd-Frank Act, που υπογράφηκε μεταξύ κυβέρνησης και Wall Street μετά την κρίση.

Στην Goldman Sachs, τα προνόμια των εργαζομένων μειώθηκαν 40% κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς υποχώρησαν δραστικά τα έσοδα, ενώ πολλά στελέχη της τράπεζας αντικαταστάθηκαν.

Ο μέσος όρος των bonus στον χρηματοοικονομικό τομέα της Νέας Υόρκης σημείωσαν πέρσι, σύμφωνα με τους New York Times, υποχώρηση 9%.

To 2015 η Credit Suisse μείωσε τα bonus κατά 36% για τους traders και 11% γενικά ενώ η Deutsche Bank μείωσε το bonus pool κατά 17% ή 2,7 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα