Τι σημαίνει η απόφαση του Πρωτοδικείου για την Folli Follie

του Δημήτρη Παφίλα

Η παράταση για δύο μήνες του καθεστώτος προστασίας έναντι των πιστωτών από το Μονομελές Πρωτοδικείο, δεν εξασφαλίζει την Folli Follie, καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα δεν προλαβαίνει να υποβάλλει το επιχειρηματικό πλάνο για την εξυγίανση.

Εξάλλου σύμφωνα με πηγές κοντά στις ελεγκτικές εταιρείες, σε δυο μήνες δεν θα υπάρχουν ούτε τα στοιχεία του νέου ισολογισμού για το 2017, ούτε και οι συναλλαγές της ασιατικής θυγατρικής.

Την ίδια στιγμή, η απόρριψη του αιτήματος

της προστασίας της κας Καίτης Κουτσολιούτσου σημαίνει ότι οι πιστωτές μπορούν να κινηθούν για τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχει στην κατοχή της, βίλες σε Σπέτσες και στο Πήλιο.

Εκτεθειμένη στις διαθέσεις και τις αναγκαστικές εκτελέσεις των πιστωτών είναι και η περιουσία της Folli – Follie Συμμετοχών, δηλαδή οποιαδήποτε πλειοψηφική συμμετοχή.

Ετσι, με την απόφαση του δικαστηρίου επιτρέπεται η εκποίηση του 10% της Folli – Follie Συμμετοχών στα Attica Πολυκαταστήματα και μπλοκάρεται η απόφαση για την εκποίηση του 25% των Attica, ποσοστό που έχουν ενεχυριάσει οι τράπεζες.

Κύριο αντικείμενο της διαμάχης της Folli – Follie και των πιστωτών ήταν τι θα γίνει με την συμμετοχή στα Attica Πολυκαταστήματα, δηλαδή αν εκποιηθεί, καθώς οι τράπεζες έχουν έλθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες της πλειοψηφίας ( κ. Κ. Λαμπρόπουλος).

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών - Προς παραίτηση ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Επιπλέον σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, σε δυο μήνες θα κριθούν και τα ασφαλιστικά μέτρα.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr ο εκ των ιδρυτών κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος προσανατολίζεται να υποβάλλει την παραίτηση του απο το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα