Τι προβλέπει ο Έλληνας γκουρού της UniCredit για το δολάριο

Ο αναλυτής που ήταν από τους πρώτους που σωστά πρόβλεψε το τέλος του ράλι του δολαρίου της περιόδου 2014-2015 συστήνει στους πελάτες του να "σορτάρουν" ξανά το δολάριο, αυτή την φορά έναντι του γιεν.

Ο Vasileios Gkionakis ειδικός στις αγορές συναλλάγματος στην UniCredit, την μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, προτείνει στους πελάτες τους να "σορτάρουν" το δολάριο στα ¥113,50 με στόχο τα ¥108 και stop-loss πάνω από τα ¥115,75.

Το 2015

η UniCredit πρότεινε στους πελάτες της να αγοράζουν ευρώ όταν οι περισσότεροι στρατηγικοί αναλυτές στην Wall ανέμεναν αποτυχία του parity.

Το δολάριο κινείται ήδη έως τώρα στην χρονιά με 3% πτώση έναντι του γιεν, αν και αναλυτές μεγάλων επενδυτικών τραπεζών όπως η Goldman Sachs έχουν προβλέψει ενίσχυση του δολαρίου με φόντο την οικονομική πολιτική προστατευτισμού του Ντόναλντ Τραμπ.

Πολλοί επενδυτές βλέπουν ισχυρή άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ το 2017 καθώς ο Τραμπ υιοθετεί πληθωριστικές πολιτικές σε δαπάνες υποδομών και μείωση φόρων.

Ο Gkionakis μελέτησε το spread μεταξύ των ονομαστικών αποδόσεων των διετών αμερικανικών ομολόγων και τον διετή πληθωρισμό και βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014.

Την ίδια ώρα η απόδοση του διετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο στο 1,259% ενώ η απόδοση του 2ετούς ιαπωνικού ομολόγου υποχώρησε στο -0,22%.

Τα στοιχεία από την ιαπωνική οικονομία δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,5% το Νοέμβριο, την υψηλότερο από τον Μάιο του 2015 ενώ βελτιώθηκαν και τα στοιχεία από το πεδίο της βιομηχανικής παραγωγής.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας φαίνεται πως απομακρύνεται από την πολιτική μαζικών αγορών ομολόγων, μια τακτική που βοήθησε στην εξασθένιση του γιεν τα τελευταία χρόνια.

Το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του γιεν την Τετάρτη στα ¥ 113,74.

Keywords
Τυχαία Θέματα