Τι απαντά ο Μαρτσιόνε στις ανησυχίες για Fiat μετά την αποχώρησή του

Στην έντονη φημολογία για το αν η επιτυχία της Fiat θα συνεχιστεί, και η οποία ξέσπασε όπως αναμενόταν μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Σέρτζιο Μαρτσιόνε, απαντά ο θρυλικός ηγέτης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

"Κατ' αρχάς, να μην παρασυρόμαστε. Πρέπει να συμπληρώσω ακόμη ένα τρίμηνο, που θα είναι μια δύσκολη περίοδο, και πρέπει να ολοκληρώσουμε το τρέχον επιχειρηματικό πλάνο", ανέφερε, αποδεικνύοντας πως δεν γνώριζε ότι η αποχώρησή του θα ερχόταν τόσο σύντομα.

Ο Μαρτσιόνε συνέχισε:

"Ενώ καταλαβαίνουμε πλήρως ότι οι διαδικασίες είναι σημαντικές, στην Fiat είμαστε και θα είμαστε πάντα υπέρ του αυτοσχεδιασμού, ευκίνητοι, ανοιχτοί στον αντίλογο και ατρόμητοι, αλλά ταπεινοί".

"Γιατί διαφέρουμε; Επειδή ξέρουμε να επιβιώνουμε. Η Fiat προέρχεται από ανθρώπους που αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις τα τελευταία δέκα και δεκαπέντε χρόνια", πρόσθεσε.

Και όταν ένας αναλυτής ρώτησε τον Μαρτσιόνε αν μπορούσε να αφήσει κατευθυντήριες οδηγίες για τον διάδοχό του, εκείνος απάντησε: "Δεν υπάρχουν σχέδιο ή και οδηγίες. Η κουλτούρα της Fiat είναι μια κουλτούρα ηγετών και εργαζομένων που γεννήθηκαν από δυσκολίες, με αυθόρμητο πνεύμα. Αυτόν τον τρόπο ξέρουμε μόνο".

Εκπρόσωπος της Fiat ανακοίνωσε ότι στις 25 Ιουλίου ο επόμενος CEO, Μάικ Μάνλεϊ, θα έχει διάσκεψη με τους επενδυτές για τα αποτελέσματα τριμήνου για τα οποία ανησυχούσε ο Μαρτσιόνε.

Keywords
Τυχαία Θέματα