Τη Superfoods εξαγόρασαν οι όμιλοι ΒΙΑΝΕΞ και ΠΑΦΑΡΜ για 6 εκατ. ευρώ

Σε από κοινού εξαγορά (50 – 50) της εταιρείας Superfoods έναντι 6 εκατ. ευρώ προχώρησαν οι όμιλοι ΠΑΦΑΡΜ και ΒΙΑΝΕΞ που εισέρχονται πλέον στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής. Τη συμφωνία ανακοίνωσαν σε ειδική εκδήλωση οι εκπρόσωποι των ομίλων Κωνσταντίνος Παπάζογλου και Δημήτριος Γιαννακόπουλος.

Η εξαγορά επιτρέπει στους δύο εταίρους, αφενός, να επωφεληθούν από το υφιστάμενο δίκτυο που ήδη διαθέτουν και, αφετέρου, να έχουν πωλήσεις και κέρδη από προϊόντα των οποίων

οι τιμές –σε αντίθεση με τα φάρμακα– δεν καθορίζονται κεντρικά από το κράτος.

«Η εξαγορά της Superfoods έρχεται σε μια συγκυρία που βρίσκει πληγωμένο τον κλάδο του φαρμάκου στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η επένδυση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Ο κ. Παπάζογλου, από την πλευρά του, παρουσίασε τον κ. Γ. Λιακόπουλο, ιδρυτή της Superfoods, ο οποίος, μετά την πώλησή της, αναλαμβάνει πλέον ρόλο συμβούλου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007 και το 2014 έφθασε να κάνει τη διανομή 66 και πλέον προϊόντων πανελλαδικά. Στόχος, πάντως, των νέων ιδιοκτητών είναι η επέκταση της Superfoods και εκτός ελληνικών συνόρων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι δύο ιδρυτές των εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ και ΠΑΦΑΡΜ, Παύλος Γιαννακόπουλος και Γιώργος Παπάζογλου, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Δ. Φιλιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα