Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη εν αναμονή αποφάσεων κεντρικών τραπεζών

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές σήμερα ενόψει των συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Στα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0μ,26% στις 378,07 μονάδες με τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE100 υποχωρεί οριακά κατά 0,06%,

ο γερμανικός DAX στο +0,32, ο γαλλικός CAC40 ενισχύεται 0,33%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,07% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 σημειώνει άνοδο 0,47%

Τα μεγαλύτερα κέρδη στις πρωινές συναλλαγές σημειώνει ο κλάδος πρώτων υλών, λόγω της αισιοδοξίας που επικρατεί μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Κίνα για το εμπόριο, αλά και των προσδοκιών ότι επίκειται συμβιβασμός στο εμπόριο.

Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στη μετοχή της Natixis που ενισχύεται πάνω από 4%, μετά την ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας ότι σχεδιάζει να πουλήσει το τμήμα χρηματοοικονομικών στη μητρική της BPCE για 3,1 δισ. δολ., όπως μεταδίδει το Reuters. Από την άλλη, η Rubis υποχώρησε κατά 13%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στις αποφάσεις των τριών κεντρικών τραπεζών που συνεδριάζουν εντός της ημέρας.

Η Τράπεζα της Αγγλίας και η ΕΚΤ θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους το μεσημέρι και οι αναλυτές δεν αναμένουν αλλαγές στη νομισματική πολιτική τους, ωστόσο θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις.

Στην Τουρκία, αναμένεται να ανακοινωθεί αύξηση των επιτοκίων, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει η τουρκική λίρα.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα και στο υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας που συνεδριάζει σήμερα, με την πρωθυπουργό Μέι να θέτει το ζήτημα μιας μη συμφωνίας με την ΕΕ για το επερχόμενο brexit.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Deutsche Bank εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, να χαλαρώσει τη σχέση μεταξύ λιανικής και επενδυτικής τραπεζικής. Αυτό θα σημάνει την πιθανή δημιουργία μιας εταιρείας συμμετοχών ώστε να μπορούν να συνάπτονται συμφωνίες συγχώνευσης πιο εύκολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα