Θετικά πρόσημα στη Wall

Θετικό γύρισμα στη Wall Street με τους κύριους δείκτες να διαγράφουν τις απώλειες που σημειώθηκαν νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση στοιχείων που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον προηγούμενο μήνα.

Πριν από λίγο, ο Dow Jones +0,09% στις 24.662 μονάδες, ο S&P 500 +0,37% στις 2.672 μονάδες και ο Nasdaq +0,77% στις 7.067 μονάδες.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 150 μονάδων νωρίτερα ενώ αυτή τη στιγμή ανεβαίνει με «οδηγό» την Goldman Sachs

και τη Cisco Systems. Κέρδη και για τον S&P με τον χρηματοοικονομικό κλάδο «πρωταγωνιστεί». Bank of America, J.P. Morgan Chase, Citigroup και Morgan Stanley σημειώνουν άνοδο. Ανοδικά κινείται και ο Nasdaq με Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet να ενισχύονται.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας στις ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε αύξηση 0,5% τον περασμένο μήνα, καθώς τα νοικοκυριά πλήρωσαν περισσότερα για βενζίνη, ενοίκια και παροχές υγείας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης τιμών καταναλωτή να σημειώσει αύξηση 0,3%.

Οι επενδυτές εστίασαν και σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία αναφορικά με τις πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο τον προηγούμενο μήνα.

«'Εχεις το χειρότερο δυνατό σενάριο με αυτά τα στοιχεία» τόνισε ο Art Hogan, υψηλόβαθμος αναλυτής της B. Riley FBR. «Δυστυχώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή CPI τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής από το κανονικό καθώς είχαμε στοιχεία για άνοδο των μισθών» πρόσθεσε

Η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου σημείωσε άνοδο στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων, φτάνοντας περίπου στο 2,87%

Keywords
Τυχαία Θέματα