Θετικά πρόσημα στη Wall

Ανοδικά κινήθηκε η Wall την Πέμπτη καθώς κάποιες εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα διαθέσουν μέρος των χρημάτων που θα εξοικονομήσουν από τις ελαφρύνσεις στη φορολογία τους για να δώσουν υψηλότερους μισθούς και να προχωρήσουν σε νέες κατασκευές.

Αναλυτικά ο Dow Jones +0,23% στις 24.782 μονάδες , ο S&P 500 +0,20% στις 2.684 μονάδες και ο Nasdaq +0,06% στις 6.965 μονάδες.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 55 μονάδων. Ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τον τομέα της ενέργειας να καταγράφουν αντίστοιχα

άνοδο 1,1% και 2,3%.

Οι Comcast, Boeing, AT & T και Wells Fargo, ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων υψηλότερες αμοιβές και επιδόματα για τους εργαζομένους. Οι μετοχές των Comcast, AT&T και Wells Fargo κατέγραψαν κέρδη ενώ η μετοχή της Boeing υποχώρησε.

«Αυτές είναι πραγματικά μεγάλες εταιρείες που σίγουρα θα επωφεληθούν από τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή» δήλωσε ο Adrian Day, διευθύνων σύμβουλος της Adrian Day Asset Management. «Υπάρχει πραγματική ελπίδα ότι οι φορολογικές περικοπές θα τονώσουν την οικονομία» πρόσθεσε.

Χθες το Κογκρέσο ενέκρινε το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο οδεύει πλέον προς το γραφείο του Αμερικανού προέδρου προκειμένου να το υπογράψει. Μεταξύ των μέτρων που προβλέπει περιλαμβάνεται και η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις εταιρείες από το 35% στο 21%.

Keywords
Τυχαία Θέματα