Θερινές συναυλίες: Οι σημαντικότεροι ξένοι καλλιτέχνες που θα επισκεφτούν τη πόλη μας για ένα live μέχρι τέλη Ιουλίου

Καλοκαίρι χωρίς συναυλία, δεν γίνεται. Και φέτος, εκτός από τους Ελληνες καλλιτέχνες που εμφανίζονται κλασικά στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας, θα έχουμε πολλές αφίξεις ξένων που θα ενθουσιάσουν το μουσικόφιλο κοινό. Με κεντρικά σημεία συνάντησης την Πλατεία Νερού, το Terra Vibe και το Piraeus Academy και με ένα νέο φεστιβάλ, το Release Athens,

που κάνει δυναμική είσοδο στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας, δίπλα στα καθιερωμένα Rockwave και Ejekt, αλλά και με μεμονωμένες θερινές συναυλίες, οι Αθηναίοι έχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για μία θερινή έξοδο.

Indie... Pop

Ετοιμάσου να ταξιδέψεις από το Γιβραλτάρ μέχρι το Περθ και από τη Ναντ μέχρι τη Σάντα Φε. Φτιάξε τα μπαγκάζια σου και κίνησε μέχρι την Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Εκεί θα κάνει πρεμιέρα το Release Athens ένα νέο φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον συναυλιακό χάρτη της πόλης. Το ρόδι θα σπάσουν οι Beirut, οι οποίοι επιστρέφουν στην Αθήνα εννέα χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση, όταν ήταν ακόμα σχετικά άγνωστοι. Ο Ζακ Κόντον έχει δημιουργήσει μία μπάντα που αποτελείται από διάφορα πνευστά, έγχορδα και κρουστά, αναπαράγοντας με ιδιαίτερη πιστότητα και μεγαλύτερη αμεσότητα τον ήχο και την μοναδική ατμόσφαιρα της δισκογραφίας των Beirut. Χαρακτηριστικότερα όλων, η γνώριμη τρομπέτα, το φλικόρνο και το γιουκαλίλι, που στα χέρια του Condon γίνονται ιδανικοί αγωγοί μεταδίδοντας στους θεατές την απίστευτη ομορφιά και τη γλυκιά μελαγχολία που διέπει τη μουσική των Beirut. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Daughter, Cass Mccombs και οι δικοί μας Ειρήνη Σκυλακάκη και Moa Bones. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Ιουνίου.

Ωρα για electro swing

Δύο ημέρες μετά, στις 3 Ιουνίου, το Release Athens συνεχίζει με έναν ιδιαίτερα δημοφιλή καλλιτέχνη στη χώρα μας, ο οποίος μάλιστα μας τιμά συχνά-πυκνά με την παρουσία του. Ο λόγος για τον Parov Stelar, τον... δήμαρχο της electro swing σκηνής. Ο μοναδικός του ήχος, η προσωπική του προσέγγιση στον τομέα της παραγωγής και ο ανορθόδοξος συνδυασμός διάφορων μουσικών ειδών τον μετέτρεψε γρήγορα σε μεγάλο όνομα. Ο Parov Stelar και η μπάντα του έχουν ξεσηκώσει το κοινό σε πάνω από 600 συναυλίες τα τελευταία χρόνια, παίζοντας παντού: από το Brixton Academy στο Λονδίνο και το Zenith στο Παρίσι μέχρι το Columbiahalle στο Βερολίνο και το Playstation Theater στη Νέα Υόρκη, καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Glastonbury, το Coachella, το Sziget, και το Rock Werchter. Μαζί με τον Parov Stelar και την μπάντα του θα βρεθούν οι Scott Bradless's Postmodern Jukebox, Chinese Man, GAD. και RSN.

Keep rocking

Να 'το και το Rockwave Festival, κάνει δυναμική εμφάνιση στην αυγή του καλοκαιριού. Εχοντας αφήσει πίσω του για τα καλά την προπέρσινη παρένθεση Μποφίλιου-Χαρούλη, το φεστιβάλ δηλώνει φέτος «παρών» με δύο ημέρες: μία τον Ιούνιο και μία τον Ιούλιο. Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα γίνει ένας μικρός χαμός στις δύο σκηνές του Terra Vibe. Επικεφαλής στο Terra Stage δεσπόζουν οι The Last Shadow Puppets, το supergroup που ενώνει μέλη από δημοφιλείς μπάντες όπως οι Arctic Monkeys (Αλεξ Τέρνερ), οι Rascals (Μάιλς Κέιν), οι Simian Mobile Disco (Τζέιμς Φορντ) και οι Mini Mansions (Ζακ Ντόους). Το τραγούδι τους "Standing next to me" παίχτηκε παντού και έγινε το ηχητικό σήμα κατατεθέν του γκρουπ, ενώ μόλις πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε και το νέο τους άλμπουμ, "Everything you've come to expect", των οποίων τα τραγούδια ανυπομονούμε να ακούσουμε ζωντανά. Τους TLSP θα πλαισιώσουν στην ίδια σκηνή οι σπουδαίοι Suede -που επίσης κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ φέτος, το "Night thoughts"-, οι The Subways, The Callas και οι Whereswilder. Ακόμα πιο ενδιαφέρον -τουλάχιστον για τον γράφοντα- προμηνύεται το Vibe Stage, όπου θα εμφανιστούν οι Dropkick Murphys, το celtic punk συγκρότημα που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φέρνει μαζί του συγκλονιστικά τραγούδια, όπως το "I'm shipping up to Boston" και το «Rose Tattoo». Μαζί τους οι Turbonegro, οι Despite Everything και οι Wish Upon A Star.

PJ... party

Συνέχεια για το Release Athens την Τρίτη 7 Ιουνίου με την Πι Τζέι Χάρβεϊ. Η Αγγλίδα μουσικός μπήκε στον μουσικό χάρτη σε ηλικία 22 ετών, το 1991, όταν σχημάτισε το δικό της συγκρότημα, με τη συνδρομή του -επίσης συχνού συνεργάτη της- Ρομπ Ελις στα ντραμς και του Ιαν Ολιβερ στο μπάσο. Εκείνη ανέλαβε τα φωνητικά και την κιθάρα, βαφτίζοντας το τρίο με το όνομά της. Εκτοτε εξελίχθηκε σε ένα άκρως επιδραστικό πρόσωπο της εναλλακτικής ροκ και των περιφερειακών της ειδών. Μέσα στον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησε, μάλιστα, και το ένατο άλμπουμ της με τίτλο "The hope six demolition project", το οποίο ηχογραφήθηκε μπροστά σε κοινό στο Somerset House του Λονδίνου. Περιέχει 11 τραγούδια που απηχούν τις εμπειρίες από τα ταξίδια τεσσάρων ετών στο Κόσοβο, το Αφγανιστάν και την Ουάσινγκτον και, όπως συνέβη και στο "Let England shake", έχουν ξεκάθαρα κοινωνικοπολιτική θεματολογία. Το line-up συμπληρώνουν οι The Brian Jonestown Massacre, Slowdive, Closer και The Noise Figures. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 13 Ιουνίου, με Sigur Ros, The Black Angels, Diiv, Theodore και Afformance.

Οπως παλιά

Τρία χρόνια μετά τη μαγευτική εμφάνισή της στο Ηρώδειο, η Πάτι Σμιθ επιστρέφει στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία στο Piraeus Academy (Πειραιώς 117) το Σάββατο 25 Ιουνίου, όπου και θα ερμηνεύσει με το συγκρότημα της επί σκηνής ολόκληρο τον μνημειώδη πρώτο της δίσκο, "Horses", μαζί με ένα best of setlist με τα πιο αγαπημένα της τραγούδια! Ο συγκεκριμένος δίσκος ηχογραφήθηκε το φθινόπωρο του 1975 και εξελίχθηκε σε έναν από τους πλέον επιδραστικούς δίσκους στην ιστορία της ροκ μουσικής, σημείο αναφοράς για δεκάδες μουσικούς. «Θα είναι μια αληθινή γιορτή. Μια περήφανη επέτειος», δήλωσε η Πάτι όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει και πάλι στην περιοδεία της ολόκληρο το ντεμπούτο άλμπουμ της.

Δυστοπία στην Πειραιώς

Με νωπή ακόμα την είδηση του επί σκηνής θανάτου του πρώην ντράμερ τους, Νικ Μένζα, οι Megadeth εισβάλλουν στο Piraeus Academy την Τρίτη 5 Ιουλίου. Με ιστορία 33 ετών και 15 δίσκους, οι Μegadeth είναι από τις μπάντες που επέβαλαν τους όρους τους στον heavy metal ήχο. Ολα ξεκίνησαν το 1983, όταν ο κιθαρίστας Ντέιβ Μαστέιν -ο οποίος είχε μόλις εκδιωχθεί από τους Metallica- ίδρυσε την μπάντα με τον μπασίστα Ντέιβιντ Ελεφσον. Πρωτοπόροι στη thrash metal σκηνή και με δημοφιλή άλμπουμ όπως το "Peace Sells... but Who's Buying?" (1986) "Rust in peace" (1990) και το "Countdown to extinction", οι Μegadeth συμπληρώνουν μαζί με τους Anthrax, τους Metallica και τους Slayer τους "big four" του είδους.

Διαβάστε περισσότερα στο metropolispress.gr

Keywords
live, terra vibe, parov stelar, arctic monkeys, sigur ros, heavy metal, καλοκαιρι, αθηνα, terra, vibe, piraeus, athens, rockwave, ejekt, beirut, εμφάνιση, bones, ιουνίου, ωρα, zenith, playstation, νέα, glastonbury, coachella, rock, scott, jukebox, gad, festival, stage, shadow, αλεξ, mobile, mini, suede, night, celtic, punk, ελλαδα, boston, rose, tattoo, star, ντραμς, ροκ, hope, project, house, england, shake, closer, noise, black, angels, ηρωδειο, δυστοπία, heavy, peace, buying, slayer, big, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, 600 δις, αλλαγη ωρας 2013, πλατεια νερου, αυγη, αφγανισταν, βερολινο, ηχος, κιθαρα, λονδινο, μουσικη, ομορφια, τραγουδια, ejekt, rockwave, scott, slayer, star, ατμοσφαιρα, αφιξεις, εβδομαδες, γινει, γινεται, γινονται, γιβραλταρ, δρωμενα, εγινε, ειρηνη, εμφάνιση, ερχεται, ετων, ιδια, ηλικια, θεατρα, ηχο, κοσοβο, νεα υορκη, ντραμς, νωπη, ονομα, παρισι, ροδι, ροκ, σαββατο, σκηνες, ταξιδια, τριτη, φαληρο, φεστιβαλ, φθινοπωρο, φορα, athens, angels, arctic monkeys, beirut, black, mobile, bones, μποφιλιου, celtic, closer, coachella, heavy metal, england, εννεα, festival, gad, γιορτη, glastonbury, house, heavy, hope, χωρα, ιδιαιτερα, jukebox, ιουνίου, κυριακη, mini, μπροστα, noise, parov stelar, piraeus, punk, rock, shadow, σημα, sigur ros, σκηνη, stage, suede, terra vibe, terra, ουασινγκτον, vibe, χερια, zenith
Τυχαία Θέματα