Τέσσερις ιδιαίτεροι τρόποι που χρησιμοποιούν το WhatsApp οι Ινδοί

Η εφαρμογή WhatsApp έχει δημιουργήσει μια κοινότητα με περισσότερους από 1,2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, επιτρέποντάς τους να στέλνουν μηνύματα και φωτογραφίες στους φίλους τους δωρεάν.

Ωστόσο, στην Ινδία, όπου το WhatsApp έχει περίπου 160 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, συνιστά πολλά περισσότερα από μια δωρεάν εφαρμογή.

Γιατί:

Αυξάνει την ασφάλεια των γυναικών

Μέσω ενός ειδικού γκρούπ

στο WhatsApp οι γυναίκες στο Νέο Δελχί που ταξιδεύουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να στέλνουν φωτογραφίες και στοιχεία του οχήματος στην αστυνομία, πριν επιβιβαστούν. Δημιουργήθηκε ως αποτρεπτικός παράγοντας για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα και για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των γυναικών. Το γκρουπ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προειδοποίηση της αστυνομίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Καταγγελίες παραβάσεων

Ορισμένες πόλεις δίνουν συγκεκριμένους αριθμούς WhatsApp για την αναφορά εγκλημάτων, προβλημάτων κυκλοφορίας και άλλων διαταραχών. Ένα τέτοιο γκρουπ στο Whatsapp που δημιουργήθηκε από την αστυνομία έλαβε 341 καταγγελίες σε μόλις 30 ημέρες.

Αναγκάζει τους πολιτικούς να λογοδοτούν

Οι απλοί πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το WhatsApp για να καταθέσουν καταγγελίες εναντίον διεφθαρμένων κυβερνητικών αξιωματούχων, μαζί με βίντεο και φωτογραφίες.

Ο Πρωθυπουργός Narendra Modi μάλιστα κατέφυγε σε μια ομάδα του WhatsApp για να αντιμετωπίσει την απουσία των βουλευτών. Ενημερώνει τους πολιτικούς για τις σημαντικές συναντήσεις και τις κοινοβουλευτικές συνόδους που πρέπει να παρακολουθήσουν.

Βοηθά τα θύματα των πλημμυρών

Πέραν της προσέγγισης κυβερνητικών και δημόσιων θεσμών με τους πολίτες, το WhatsApp έχει αποδειχθεί χρήσιμο και ως εργαλείο για τη σύνδεση των κοινοτήτων. Όταν πολλοί φοιτητές έχασαν τα βιβλία τους στις πλημμύρες του 2015 στο Chennai, μια ιδιωτική πρωτοβουλία τους προσκάλεσε να αναφέρουν στο Whatsapp τους τίτλους τους οποίους χρειάζονταν παρέχοντας βιβλία σε όλη την Ινδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα