Τέσσερα απλά πράγματα που ρίχνουν την αξία ενός ακινήτου

Υπάρχουν τέσσερις αλλαγές που κάνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους, οι οποίες μειώνουν δραστικά την αξία των οικημάτων.

Ένα από αυτά τα τέσσερα πράγματα είναι το κλείσιμο ή η μετατροπή σε επιπλέον δωμάτιο του χώρου γκαράζ. Αυτή η αλλαγή σίγουρα βλάπτει την αξία του ακινήτου, αφού ένα γκαράζ είναι πάντα απαραίτητο στον όποιον νέο αγοραστή.

Καλό είναι ακόμα και αν γίνει μία τέτοια αλλαγή να διατηρηθεί εξωτερικά η πόρτα του γκαράζ, αφού θα δείχνει στους υποψήφιους αγοραστές ότι έχει ή θα μπορούσε να έχει πάλι το σπίτι γκαράζ.

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας real

estate Crescent Communities διαπίστωσε ότι το 74% των πιθανών αγοραστών επιθυμούν την ύπαρξη γκαράζ στο σπίτι που πρόκειται να αγοράσουν.

Άλλη μία πιθανή αλλαγή που μειώνει την αξία ενός ακινήτου είναι η μετατροπή του αριθμού των δωματίων. Κάποιος που αποφασίσει να μειώσει τον αριθμό των υπνοδωματίων του σπιτιού του, για να φτιάξει έναν μεγαλύτερο χώρο, θα πρέπει να ξέρει ότι «όσα λιγότερα δωμάτια έχει ένα σπίτι τόσο λιγότερους πιθανούς αγοραστές θα προσελκύσει», σημειώνει ο David Pekel, πρόεδρος της κατασκευαστικής Pekel Construction and Remodeling, στην Wauwatosa του Wisconsin.

Η αφαίρεση ντουλαπιών επίσης μειώνει την αξία ενός ακινήτου. Η μετακίνηση μίας ντουλάπας από ένα υπνοδωμάτιο για να δημιουργηθεί περισσότερο χώρος δεν είναι καλή ιδέα.

Σύμφωνα με την Michele Silverman Bedell, της νεοϋρκέζικης Silversons Realty, ένας πελάτης της θέλησε να γκρεμίσει μία ντουλάπα για να κάνει τουαλέτα στην θέση της, όμως αργότερα, όπως σημειώνει στο Marketwatch, δυσκολεύτηκε αρκετά να πουλήσει το σπίτι του μόνο και μόνο επειδή δεν είχε αρκετές ντουλάπες.

Η ταπετσαρία στον τοίχο, ενώ μπορεί να μοιάζει μία εύκολη λύση, πολλοί είναι αυτοί στους οποίους δεν αρέσει. Έτσι, επειδή η μετακίνησή μιας ταπετσαρίας από τον τοίχο είναι επίπονη και κοστοβόρα, η παρουσία της μειώνει, σύμφωνα με Αμερικανούς μεσίτες, την αξία και τις ευκαιρίες πώλησης ενός σπιτιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα