Τα υπουργικά εμπόδια στις αποκρατικοποιήσεις προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές

Εμπόδια στην αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» όσο και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων επιχειρεί να θέσει το υπουργείο Μεταφορών ενώ ανησυχία υπάρχει και στην Cosco για τυχόν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΛΠ.

Όπως γράφει η «Καθημερινή» στελέχη του καναδικού συνταξιοδοτικού επενδυτικού κεφαλαίου PSP που συναντήθηκαν προχθές με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους σχετικά με την πορεία που έχουν λάβει οι διαπραγματεύσεις

για την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του ΔΑΑ “Ελ. Βενιζέλος”.

Η PSP κάτοχος του 40% των μετοχών του ΔΑΑ ενδιαφέρεται να προχωρήσει η διαπραγμάτευση της παράτασης της σύμβασης παραχώρησης, αλλά ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Παν. Ρουμελιώτης καθυστερεί να εισαγάγει το θέμα προς συζήτηση. Όπως λέει μάλιστα ο ίδιος, το θέμα θα εισέλθει στο ΔΣ μόλις συμφωνήσει ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης.

Ο τελευταίος, την ίδια στιγμή, καθυστερεί να προωθήσει κρίσιμα ζητήματα, προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Ειδικότερα, καθυστερεί η προώθηση του ν/σ για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κάτι που αποτελεί κομβικό ζήτημα, αφού συνδέεται με την εποπτεία και τη ρύθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Εν τω μεταξύ ανησυχία για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΛΠ υπάρχει και στην κινεζική πλευρά, λόγω των αντιδράσεων από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρέσβης της Κίνα Ζου Ξιαολί, αναφερόμενος στην συμφωνία της Cosco με τον ΟΛΠ, είπε πως ευελπιστεί ότι τα κείμενα θα περάσουν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή το συντομότερο δυνατόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα