Τα στελέχη των τραπεζών διακατέχονται από ανησυχία και φοβίες

H Μary Callahan Erdoes, μία εκ των senior στελεχών της JPMorgan Chase & Co, μίλησε για τη διάθεση της βιομηχανίας στην οποία ανήκει: "Δεν υπάρχει καθόλου ενθουσιασμός", ανέφερε σε πολλούς τραπεζίτες που μαζεύτηκαν στην Washington.

Οι ομιλητές του τριήμερου event της ΙΙF, το οποίο τελείωσε το Σάββατο, παραπονέθηκαν για την ανικανότητα των κεντρικών τραπεζών

προς ανάνηψη της οικονομικής ανάνηψης αλλά και το Brexit. Οι ανησυχίες για την κατάληξη της Deutsche Bank δεν βοήθησαν το ήδη βαρύ κλίμα.

Τα 1.600 στελέχη παρακολούθησαν διαλέξεις στο Ronald Reagan Building και το International Trade Center. Τα στελέχη κριτίκαραν την απουσία διεθνών κινήτρων, ενώ ο πρόεδρος της Goldman Sachs Group Inc, Gary Cohn αποκάλεσε τις κεντρικές τράπεζες ως ένα "ανωφελές καρτέλ", λόγω των πολιτικών που ακολουθούν σε Ευρώπη και Ιαπωνία που οδηγούν σε αρνητικά επιτόκια και εμποδίζουν άλλους ρυθμιστές. Ο ίδιος υπογράμμισε πως, εν αντιθέσει με τις δηλώσεις πως φτάνουμε στο τέλος τέτοιων πολιτικών, δεν πιστεύει πως βρισκόμαστε κοντά στο τέλος αυτό.

Ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz SE, συμφώνησε πως οι κεντρικές τράπεζες έχουν χάσει την ικανότητά τους σε μία εποχή αρνητικών επιτοκίων.

Αν και η Deutsche Bank δεν ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης επισήμως, τα στελέχη αναγνώρισαν πως υπήρχαν οικονομικά ρίσκα όταν αποτυγχάνει ένα μέλος του μεγάλου, διασυνδεδεμένου οικονομικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα