Τα σκάνδαλα οδηγούν σε αποπομπή του Thomas Borgen από την Τράπεζα της Δανίας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Danske Bank A / S, Thomas Borgen, αμαμένεται να υποβάλει την παραίτησή του, καθώς βαρύνεται με κατηγορίες ότι η τράπεζα του ήταν στο επίκεντρο ενός μεγάλου ευρωπαϊκού σκανδάλου για ξέπλυμα χρήματος που περιλάμβανε δισεκατομμύρια δολάρια σε παράνομες χρηματοδοτήσεις επί αρκετά χρόνια.

Ο Borgen, ο οποίος προήχθη για να διοικήσει τη μεγαλύτερη τράπεζα της

Δανίας το 2013, θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι την αντικατάστασή του, δήλωσε την Τετάρτη ο ίδιος από την έδρα του, στην Κοπεγχάγη. Η τράπεζα δεν διευκρίνησε πόσο καιρό θα μπορούσε να πάρει η διαδικασία αντικατάστασης.

Οι μετοχές στην τράπεζα άνοιξαν με πτώση πάνω από 6% στην πρωτεύουσα της Δανίας, καταγράφοντας για φέτος απώλειες που φτάνουν στο 32%.

"Είναι σαφές ότι η Danske Bank δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην ευθύνη της σε περίπτωση πιθανής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Εσθονία", δήλωσε ο Borgen στην ανακοίνωσή του. «Λυπάμαι βαθιά γι 'αυτό», πρόσθεσε.

Οι ισχυρισμοί σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες έχουν σοκάρει τη Δανία, μια χώρα γενικά συνδεδεμένη με ορισμένα από τα χαμηλότερα επίπεδα διαφθοράς στον κόσμο και -αντίστοιχα- τα υψηλότερα επίπεδα διαφάνειας. Η τράπεζα είναι ο στόχος των ποινικών καταγγελιών που υποστηρίζουν ότι οι δραστηριότητες ξεπλύματος χρημάτων στην Εσθονία χρησιμοποιούνταν για τη νομιμοποίηση εσόδων ύψους 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ του 2007 και του 2015, με τα παράνομα κεφάλαια να προέρχονται κυρίως από τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα