Τα μυστικά αυτοκίνητα, η Τζάκρη και το λαθρεμπόριο στα καύσιμα

Πρακτικές μυστικών υπηρεσιών επιστρατεύει, όπως φαίνεται, η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς, όπως η ίδια είπε, ρίχνει στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων, «περισσότερα μυστικά αυτοκίνητα» που θα διενεργούν ελέγχους στα βενζινάδικα, προκειμένου να διαπιστωθούν παραβάσεις.

Όπως είπε σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο FM, οι νέες ρυθμίσεις με τις ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα θα

τεθούν άμεσα σε ισχύ: «Οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση... καθώς στόχος μας είναι να βγάλουμε από την αγορά όλη την παράνομη διακίνηση καυσίμων». Πρόσθεσε δε ότι γίνονται κινήσεις για να αυξηθούν τα μυστικά αυτοκίνητα που θα διενεργούν τους ελέγχους.

Η κα. Τζάκρη σημείωσε ότι με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή αυστηροποιείται σημαντικά το νομοθετικό πλαίσιο όχι μόνον λόγω των ποινών και των διοικητικών προστίμων και κυρώσεων αλλά και λόγω της απαγόρευσης επαναδραστηριοποίησης στην αγορά του υπεύθυνου της επιχείρησης, καθώς και των συγγενών του μέχρι δευτέρου βαθμού επί μία δεκαετία. Η απαγόρευση της δραστηριοποίησης των συγγενών έγινε προκειμένου να διευρυνθεί ο κύκλος και να εισαχθεί η έννοια της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης, καθώς, όπως εξήγησε η κ. Τζάκρη, «βλέπαμε ότι ενώ έκλεινε ένα βενζινάδικο σε ένα σημείο την επόμενη ημέρα ο ίδιος ο επιχειρηματίας ή η σύζυγός του ή ακόμα και το παιδί του συνέχιζαν την ίδια εγκληματική συμπεριφορά παραδίπλα».

Η υφυπουργός είχε εκτιμήσει πρόσφατα, μιλώντας από το Βήμα της Βουλής, ότι οι απώλειες του ελληνικού Δημοσίου από το λαθρεμπόριο καυσίμων υπολογίζονται από 200 ως 600 εκατ. ευρώ ετησίως από ανείσπρακτους φόρους., ενώ οι περικοπές που ζητούσαν οι θεσμοί στις επικουρικές συντάξεις δεν ξεπερνούσαν συνολικά τα 400 εκατ. ευρώ – πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσνα να είχαν αποφευχθεί αν εξέλειπε το λαθρεμπόριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα