Τα μηνύματα των εκλογών και η δικαίωση των επενδυτών

Το αποτέλεσμα των εκλογών έχει πολλαπλά μηνύματα όμως δεν δημιουργεί προϋποθέσεις διαταραχής του σημερινού πλαισίου στο οποίο κινείται η οικονομία.

Κατά πρώτον η κυβέρνηση παίρνει ένα μήνυμα το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με τα μέτρα λιτότητας και υπερφορολόγησης αλλά και με την κωλυσιεργία της στην ουσιώδη εφαρμογή αλλαγών διαρθρωτικής μορφής.
Κατά δεύτερον η αξιωματική αντιπολίτευση παίρνει το μήνυμα ότι ο λόγος ανατροπής δεν αρκεί αλλά χρειάζεται ρεαλισμός και πραγματισμός μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια. Εμμέσως πλην σαφώς ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας

μιλά για μελλοντική κοινωνική συμμαχία άρα επιχειρεί μεγάλο άνοιγμα για εύρεση συνομιλητών,που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ή είναι πολύ περιορισμένοι.

Κατά τρίτον ο σχηματισμός Ελιά δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για τον κεντρώο χώρο που εφόσον ανασυσταθεί θα έχει ουσιαστικό ρόλο σαν βασικός εταίρος των κυβερνήσεων συνεργασίας,που θα είναι πια ο κανόνας.
Οι Ευρωπαίοι-εταίροι τέλος πρέπει να αντιληφθούν ότι το μνημόνιο οφείλει σε πολλά ζητήματα να αλλάξει και να δώσει αναπνοές σε μια οικονομία που τουλάχιστον για μια πενταετία θα συνεχίσει σκληρή μάχη για την ανάκαμψη.

Από την άλλη πλευρά ο αγγλοσαξωνικός παράγοντας που είναι ο οξυδερκής επενδυτικός πόλος για την ελληνική οικονομία αποδεικνύεται ότι βλέπει πιο μακριά,καθώς εκ των πραγμάτων όλα δείχνουν ότι η ανατροπή όπως την φοβόταν τουλάχιστον μέχρι τώρα η αγορά παύει να υφίσταται.

Blogger Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης
Keywords
Τυχαία Θέματα