Τα κλειδιά μιας πρωτοβουλίας

Του Κώστα Τσαούση

Στις 28 Σεπτεμβρίου – από τις 4 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ- το πρόγραμμα egg μέσω της εκδήλωσης “egg speed matching” δίνει την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες και επαγγελματίες να γνωρίσουν face to face τους StartUppers του egg και να διερευνήσουν την πιθανότητα μιας συνεργασίας μαζί τους.

Όπως μπορεί

κανείς να διαβάσει στη σχετική ανάρτηση στο facebook : «Κατά τη διάρκεια του “egg speed matching”, στον γνώριμο χώρο του recreation room του Ισογείου του egg, οι εταιρίες/ομάδες του 5ου κύκλου & οι alumni του Προγράμματος, θα σας περιμένουν στα περίπτερά τους για να γνωριστείτε, να μιλήσετε για τις ιδέες σας & γιατί όχι; να σας εντάξουν στο δυναμικό τους!».

Ζήτησα από την κα Ρούλα Μπαχταλιά, Programme Manager του egg να μας πει τα μυστικά της νέας πρωτοβουλίας. Ανταποκρίθηκε με ένα επεξηγηματικό κείμενο.

«Ο οργανισμός έρευνας & ανάλυσης διαΝΕΟσις δημοσιεύει τα πρώτα αποτελέσματα του ελληνικού σκέλους μιας πανευρωπαϊκής έρευνας, όπου αναφέρεται στην ανεργία των νέων. Οι μισοί Έλληνες ηλικίας 18-35 ετών δηλώνουν ότι υποστηρίζονται οικονομικά από τους γονείς ή άλλους συγγενείς τους. Στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι μόνο το 15% των άνεργων νέων θεωρούν αρκετά ή πολύ πιθανό να βρουν δουλειά τους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 41% δηλώνει έτοιμο να μετακομίσει σε άλλη χώρα για να δουλέψει.

Εμείς στο Πρόγραμμα egg – enteržgrowžgo θέλουμε οι νέοι να μένουν στην Ελλάδα και εδώ να μπορούν εδώ να κάνουν πράξη τις ιδέες τους.

Με στόχο λοιπόν τη στήριξη της Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia συνεχίζουν δυναμικά για 5η χρονιά (2017-2018) να προσφέρουν τη δυνατότητα σε 34 επιχειρηματικές ομάδες να υλοποιήσουν τα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδιά τους, ενώ φιλοξενούνται επιπλέον 6 εταιρείες από τον προηγούμενο 4ο κύκλο ως residents.

Με αφορμή τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομάδων για ανάπτυξη και εξέλιξη, στις εγκαταστάσεις του egg, 23 επιχειρηματικές ομάδες του 5ου κύκλου αλλά και απόφοιτες εταιρείες του Προγράμματος παρουσιάζουν περισσότερες από 40 ανοικτές θέσεις συνεργασίας / εργασίας (μισθωτή, εθελοντική, πρακτικής άσκησης, co-founder, άλλο) αρκεί να δηλώσεις συμμετοχή (χωρίς κανένα κόστος φυσικά)https://www.eventora.com/el/Events/EGG-Speed-Matching/Order?ttId=18925&ttQuantity=1&r εδώ.

Όλες οι αγγελίες που έχουν αναρτηθεί, προέρχονται από επιχειρηματικές ομάδες που καλύπτουν καίριους κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (FinTech), το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι Tεχνολογίες & Eφαρμογές Πληροφορικής – Internet of Things (IoT), η Βιοτεχνολογία, η Πολιτιστική Bιομηχανία, οι Yπηρεσίες Υγείας, οι Κατασκευές κ.α.

Όλες οι θέσεις εργασίας έχουν αναρτηθεί σε λεπτομέρεια, ώστε ο ενδιαφερόμενος να κλείσει ραντεβού και να μάθει από κοντά περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά.

Σας περιμένουμε την Πέμπτη 28.9.2017 από την 16:00 έως την 20:00 στις εγκαταστάσεις του egg Λ. Συγγρού 190, 176 71 Καλλιθέα στο ισόγειο.

Η στήριξη του Προγράμματος με τέτοιου είδους ενέργειες και δράσεις αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του egg και την εστίασή του στην ποιοτική στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση ουσιαστικών ευκαιριών για την επαγγελματική ανάπτυξη των νέων».

Keywords
Τυχαία Θέματα