Τα κινητά της ηλεκτρικής ενέργειας…

Μια μεγάλη εμπορική συμφωνία που συνδυάζει ηλεκτρικό με... τηλέφωνο «ψήνεται» και η ανακοίνωση της φαίνεται πως θα αλλάξει τα δεδομένα ως τα συνδυασμένα πακέτα υπηρεσιών προς καταναλωτές αλλά και την ίδια την αναδυόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Για την ακρίβεια του πράγματος αυτή την στιγμή η συμφωνία δεν θα αφορά την διάθεση σε ενιαία τιμή ενός πακέτου υπηρεσιών (ηλεκτρισμός+τηλέφωνο) αλλά μόνο την αξιοποίηση του δικτύου μιας μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας

για τις προώθηση- πώληση των υπηρεσιών μιας από τις ιδιωτικές εταιρείες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που έρχονται να αμφισβητήσουν το μονοπώλιο της ΔΕΗ.

Με άλλα λόγια, το παιχνίδι της δύναμης και της επιρροής στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας ανοίγει με τρόπο που η ίδια η κυβέρνηση – κυρίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας- αδυνατεί να παρακολουθήσει και να διαμορφώσει εκείνο τον θεσμικό βηματισμό που θα επιτρέψει τόσο την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης μέσα από μια σαφή επενδυτική και αναπτυξιακή κατεύθυνση όσο και την διασφάλιση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των καταναλωτών. Η αδυναμία παρακολούθησης των εξελίξεων που χρεώνεται στη κυβέρνηση και τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και η συνεχιζόμενη απαξίωση των θεσμικών οργάνων έχουν ως αποτέλεσμα την υπονόμευση του πραγματικού δημοσίου συμφέροντος. Μην ξεχνάμε ότι η ΔΕΗ παραμένει μια δημόσια επιχείρηση και οι επενδύσεις ιδιωτικών εταιρειών που παράγουν και διαθέτουν στην αγορά ηλεκτρική ενέργεια έχουν γίνει και λειτουργούν νομίμως στην Ελλάδα.

Αλλά, ας επιστρέψουμε στη συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά και θα αλλάξει τα δεδομένα στη αγορά. Η εμβέλεια του εμπορικού δικτύου της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας θα λειτουργήσει θετικά για την ενημέρωση ευρύτερων κοινωνικών ομάδων που αγνοούν ότι έχουν και άλλες επιλογές πέραν της ΔΕΗ. Ιδιαίτερα σήμερα με τα συσσωρευμένα χρέη καταναλωτών προς το πρώην μονοπώλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα