Τα καλύτερα μέρη για ζευγαράκια στην Αθήνα

Επτά ρομαντικές προτάσεις για όσους θέλουν να πάνε βόλτα με το ταίρι τους στο Λεκανοπέδιο και να χαρούν τη θέα της νυχτερινής Αθήνας από ψηλά δίχως ενοχλητικούς ...αντιπερισπασμούς!

Η Αθήνα είναι μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας, κι όχι άδικα θα λέγαμε. Οι ήρεμες βραδιές στη σκιά της Ακρόπολης, το αγνάντεμα της νυχτερινής πολιτείας από τον Λυκαβηττό,

οι περατζάδες στην παραλιακή, είναι μερικά μόνο από τα πολλά γεγονότα που φανερώνουν το άλλο πρόσωπο της πρωτεύουσας, αυτό της βραδύτητας και του ερωτισμού. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί που θα ήταν καλύτερα να πας με την κοπέλα ή το αγόρι σου για βόλτα; Σίγουρα ένα εστιατόριο αποτελεί μία “ασφαλή” επιλογή, αλλά δεν είναι απαραίτητο να πληρώσετε κάτι, για να περάσετε καλά. Μπορείτε απλά να κάνετε έναν ρομαντικό περίπατο, να αράξετε κάπου με πανοραμική θέα και μία κρύα μπίρα στο χέρι, και να δώσετε τα φιλιά σας ελεύθερα, χωρίς να σκέφτεστε τους γύρω. Γι' αυτό το λόγο, θα σου προτείνω, εν συνεχεία, οχτώ μέρη που μπορείς να πας με το ταίρι σου και με λίγη καλή διάθεση, να περάσεις εξαίσια!

Ανέβα στα βραχάκια

Στις παρυφές του ιερού βράχου της Ακροπόλεως βρίσκονται τα Βραχάκια, ο αλλοτινός δηλαδή Άρειος Πάγος των αρχαίων ημών προγόνων, που αποτελούν αγαπημένο μέρος τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους τουρίστες. Αράξτε στην δική σας ιδιωτική γωνιά, και απολαύστε την Αθήνα στο πιάτο, παρέα με τη σχέση σας. Είθισται πολλά πρώτα ραντεβού να καταλήγουν στα Βραχάκια, για να απολαύσουν από κοινού τα ζεστά αττικά ηλιοβασιλέματα. Καλό είναι να πάρετε μαζί σας από πριν κάτι για να πιείτε, γιατί εκεί δεν θα βρείτε τίποτα. Επίσης, φεύγοντας να μην αφήσετε σκουπίδια, και να φοράτε αθλητικά για να αποφύγετε τα απρόοπτα, διότι το έδαφος είναι ολίγον τι ολισθηρό.

Στο λόφο του Φιλοπάππου

Απέναντι ακριβώς από τα Βραχάκια βρίσκεται ο Λόφος του Φιλοπάππου. Πευκόφυτος, γεμάτος μονοπάτια και με ελάχιστο φωτισμό, είναι ότι πρέπει για αμέριμνα φιλιά μέσα στην απόλυτη ησυχία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Περπατήστε μέχρι το μνημείο στην κορυφή του λόφου, απ' όπου θα έχετε πανέμορφη θέα στην Ακρόπολη και τον Παρθενώνα. Επειδή σε πολλά σημεία υπάρχει ανάβαση, καλό θα ήταν να φοράτε αθλητικά, και να έχετε μαζί σας μπουκαλάκια με νερό, τα οποία μπορείτε να γεμίσετε στις πετρόχτιστες βρύσες του λόφου, με τα γάργαρα νερά.

Ο “εναλλακτικός” λόφος του Στρέφη

Λιγότερο γνωστός λόφος για ερωτικές εξορμήσεις, αλλά εξίσου σπουδαίος με τον προηγούμενο. Μπορεί το συγκεκριμένο σημείο να μην είναι για όλα τα γούστα, αλλά πρέπει να το επισκεφτείτε τουλάχιστον μία φορά. Από την κορυφή του μικρού αυτού λόφου μπορείτε να θαυμάσετε την Αθήνα, που το βράδυ μοιάζει να παίρνει φωτιά. Αράξτε λοιπόν ρομαντικά κι απολαύστε τη στιγμή.

Στου Λυκαβηττού τη ράχη...

Ένα από τα πλέον γνωστότερα μέρη για βόλτες ζευγαριών, ο Λυκαβηττός είναι must όλες τις εποχές του χρόνου, και μπορεί στην αγκαλιά του να φιλοξενήσει τον έρωτα όλης της πόλης. Μπορεί να σας φαίνεται ακραίο, κι όμως, λόγω της έκτασης και της γεωμορφίας του, ο Λυκαβηττός είναι το κατάλληλο μέρος για να αράξετε κάπου ήσυχα, ακόμη και τις μέρες που θα 'ναι γεμάτος από κόσμο. Σε στροφές μονοπατιών, σε σκαλάκια, σε πεζούλια, πάνω σε βραχάκια, ακόμη και σε πλατώματα, θα δείτε ανθρώπους όλων των ηλικιών να κάθονται και να χαζεύουν την απεραντοσύνη της αττικής γης, που εκτείνεται από τα βουνά που την περιβάλλουν, μέχρι τον Σαρωνικό Κόλπο. Τα βράδια η Αθήνα από εκεί ψηλά μοιάζει σαν ένα τεράστιο θάμνο με χιλιάδες πυγολαμπίδες πάνω του. Τι πιο όμορφο από το να μοιραστείτε αυτήν την εικόνα με το ταίρι σας;

Το τρένο στο Ρουφ

Το εν λόγω τρένο έρχεται από το παρελθόν και κουβαλάει μέσα του ιστορίες, μνήμες και πολύ ρομαντισμό, ενώ μοιάζει να έχει βγει από κάποια σκηνή χολιγουντιανής ταινίας. Πηγαίντε λοιπόν εκεί με το ταίρι σας, είτε για να απολαύστε τον καφέ και το ποτό σας, είτε για να φάτε στο Wagon Restaurant, μία αναπαλαιωμένη προπολεμική εστιάμαξα, που λειτουργεί σήμερα σαν εστιατόριο. Είναι ένας απίστευτα ρομαντικός και ατμοσφαιρικός χώρος για να βρεθεί κανείς με το άλλο του μισό, και να περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί του.

Πλανητάριο ή Αστεροσκοπείο;

Τι πιο όμορφο από το να της τάξεις μια βόλτα μέχρι τ' αστέρια; Κι όσο απίθανο κι αν σου φαίνεται, γίνεται, και γι' αυτό πρέπει να ευχαριστούμε το Πλανητάριο, που αποτελεί ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στην πόλη για έξοδο. Πηγαίνοντας εκεί θα ταξιδέψετε σε άλλους γαλαξίες, ανάμεσα σε εκατομμύρια αστέρια και ξεχωριστούς πλανήτες, χάρη στα μοναδικά προγράμματα και τις ανεπανάληπτες προβολές, που μόνο εκεί συναντάς. Κάτω, λοιπόν, από το φως εκατομμυρίων αστεριών, τα φιλιά δίνονται με μεγαλύτερο πάθος. Για όσους προτιμούν τους υπαίθριους χώρους και τις ...αναβάσεις, προτείνουμε τον λόφο των Νυμφών, που φιλοξενεί το Αστεροσκοπείο Αθηνών, στην καρδιά του Θησείου. Μετά μάλιστα και από την εικαστική παρέμβαση του αργεντινού καλλιτέχνη Άντριαν Ρόχας, ο τόπος έχει αποκτήσει πολλές φιλόξενες και διακριτικές γωνιές.

Η ανανεωμένη Μαρίνα Φλοίσβου

“Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου”, όπως θα τραγουδούσαμε παλιότερα. Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι ένας όμορφα διαμορφωμένος χώρος, πολύ κοντά στο ίδρυμα Νιάρχου και τη νέα Βιβλιοθήκη, που προσφέρεται τόσο γι' αυτούς που θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους κάπου ήσυχα, όσο και για εκείνους που θέλουν απλά να αγναντέψουν τη θάλασσα και να κάνουν μία βόλτα δίπλα στο κύμα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα