Τα ισχυρότερα εβδομαδιαία κέρδη από την αρχή του 2016 «πέτυχε» η Wall Street

Με εντυπωσιακό τρόπο, ακολουθώντας το παράδειγμα των ευρωπαϊκών αγορών, κινήθηκε σε εβδομαδιαία βάση η Wall Street, η οποία εμφάνισε κέρδη της τάξης του 3%, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή της από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Την Παρασκευή η αμερικανική αγορά «έκλεισε» την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου, με τον Dow Jones να διαπραγματεύεται ενδοσυνεδριακά άνω του ψυχολογικού ορίου των 18.000 μονάδων, ενώ ο S&P 500 παρέμεινε άνω των 2.100 μονάδων.

«Είναι φανερή η διάθεση ανάληψης ρίσκου σε όλα τα επίπεδα. Η Ευρώπη πήγε πολύ καλά. Το πετρέλαιο

ενισχύθηκε, ενώ σε καλή πορεία κινήθηκε και η αμερικανική μεταποίηση», τόνισε ο Jeremy Klein, στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο τη θετική πορεία της αμερικανικής αγοράς, η οποία ξεπέρασε με άνεση - όπως άλλωστε και οι ευρωπαϊκές - το αρχικό σοκ από το Brexit.

Κέρδη 0,1% για τον Dow Jones στη συνεδρίαση της Παρασκευής στις 17.949 μονάδες, σημειώνοντας εβδομαδιαία κέρδη 3,1%. Ανάλογη εικόνα και για τον S&P 500, με στήριξη από τις μετοχές των Harley-Davidson (10%) και Netflix (4,5%), με τον δείκτη να ενισχύεται 0,19% στις 2.102 μονάδες και να κλείνει την εβδομάδα με κέρδη 3,1%.

Στο 0,41% τα κέρδη για τον Nasdaq που έφθασε στο επίπεδο των 4.862 μονάδων, με εβδομαδιαία άνοδο 3,2%.

Θετική επίδραση είχαν την αγορά και τα στοιχεία για τον δείκτη ISM μεταποίησης, ο οποίος ενισχύθηκε για τον Ιούνιο στις 53,2 μονάδες από 51,3 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθανε στις 51,4 μονάδες, βάσει έρευνας του Reuters.

Σε πτωτική πορεία παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτήν του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 1,44%, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε χαμηλό τεσσάρων ετών. Στο 2,22% η απόδοση του 30ετούς ομολόγου, η οποία, επίσης ενδοσυνεδριακά, έφθασε σε ιστορικό χαμηλό.

Στο τρία προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με τον δείκτη «φόβου» VIX να υποχωρεί χαμηλότερα από το 15.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική αγορά θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα λόγω του εορτασμού της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα