Τα γερμανικά ΜΜΕ κατά του Λαζόπουλου: Κυνική προσβολή το σχόλιο για την παραπληγία του Σόιμπλε

Μετά τον σάλο που ξέσπασε στην Ελλάδα και τα γερμανικά ΜΜΕ πήραν την σκυτάλη, σχολιάζοντας με άσχημο τρόπο την αναφορά του Λάκη Λαζόπουλο στον Σόϊμπλε και την αναπηρεία του. «Δεν είναι αστείο», «Άσχημη προσβολή», «Κυνικός υπαινιγμός ήταν μερικοί από τους τίτλους των εφημερίδων και των sites στην Γερμανία, αντιδρώντας στο «χιούμορ» του Λαζόπουλου.

Ο γερμανικός Τύπος δεν

παραλείπεο να αναφέρει την θύελλα που ξέσπασε και στην Ελλάδα το σχόλιο του Λαζόπουλου. «Οι Ελληνες είναι εξοργισμένοι μετά την προσβολή στον Σόιμπλε», είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της «Die Welt». «Ενας Έλληνας κωμικός μπήκε στο στόχαστρο διότι εκφράστηκε κακόγουστα για την παραπληγία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», αναφέρει το δημοσίευμα, που παραθέτει το σχόλιο του κ. Λαζόπουλου, αλλά και τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Spiegel από την πλευρά του υπογραμμίζει ότι «Κωμικός προσβάλλει τον Σόιμπλε - οι Ελληνες είναι εξοργισμένοι», ενώ η Ηandelsblatt γράφει «Έλληνας κωμικός προσβάλλει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» επισημαίνοντας ότι ο Λαζόπουλος «κάνει αστεία για την οικονομική κρίση και επιτίθεται εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών» και προσθέτει ότι «τα σκληρά λόγια του Λαζόπουλου προκάλεσαν κύμα οργής».

Σε όλα τα δημοσιεύματα επισημαίνεται ότι ο Σόϊμπλε είναι ο λιγότερο αγαπητός Γερμανός από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, καθώς θεωρείται από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ως ο πρωτεργάτης της οικονομικής πειθαρχίας που έχει οδηγήσει την χώρα σε αυστηρά μέτρα λιτότητας.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα