Τα φθηνότερα και τα ακριβότερα σπίτια στην αθηναϊκή Ριβιέρα

Της Στεφανίας Σούκη

Βουλιαγμένη και Κάτω Ελληνικό αποτελούν αυτή τη στιγμή τις δύο ακριβότερες επιλογές για όσους θέλουν να αγοράσουν μία κατοικία κοντά στη θάλασσα στην Αττική, ενώ οι περιοχές των Κοινοτήτων Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων, καθώς και η Νέα Πέραμος είναι οι φθηνότερες για όσους έχουν πιο περιορισμένο προϋπολογισμό.

Τα στοιχεία προέρχονται από τη γνωστή ιστοσελίδα Spitogatos.gr (https://www.spitogatos.gr),

η οποία, αξιοποιώντας την τεράστια βάση δεδομένων που διαθέτει για το ελληνική αγορά ακινήτων, πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τις τιμές των κατοικιών προς πώληση στην αθηναϊκή ριβιέρα και τις παραλιακές περιοχές του νομού Αττικής. Τα στοιχεία αναφέρουν τις μέσες τιμές όπως αυτές προκύπτουν από τις αναρτημένες αγγελίες, ωστόσο είναι ευνόητο ότι στην περίπτωση που ''κλείσει'' μία αγοραπωλησία οι εκπτώσεις τις οποίες μπορεί να εξασφαλίσει ο αγοραστής είναι σημαντικές, αναλόγως του ''παζαριού'', των μετρητών, της ύπαρξης λογαριασμού στο εξωτερικό κ.τ.λ..

Οι πιο ακριβές τιμές, με βάση πάντα τα στοιχεία από το www.spitogatos.gr καταγράφονται στα νότια προάστια με τις τιμές σε Βουλιαγμένη και Κάτω Ελληνικό να ξεπερνούν τα 4.000 ευρώ ανά τ.μ..: Ενδεικτικά, η μέση τιμή στη Βουλιαγμένη διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα των 4.700 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην περίπτωση του Κάτω Ελληνικού λίγο πιο κάτω από τα 4.300 ευρώ ανά τ.μ..

Σε επίπεδα λίγο υψηλότερα των 3.500 ευρώ ανά τ.μ. είναι το αντίστοιχο νούμερο στη Γλυφάδα, ενώ στη Βούλα η μέση τιμή είναι κοντά στα 3.350 ευρώ ανά τ.μ.. Ψηλά στην κατάταξη βρίσκεται και το Σούνιο με μία τιμή κοντά στα 3.300 ευρώ.

Αυτό πάντως που επισημαίνουν μεσίτες και στελέχη της αγοράς ακινήτων είναι ότι για τα νότια προάστια της Αττικής υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα και από ξένους υποψηφίους αγοραστές, ειδικά όσον αφορά πιο μεγάλα και πολυτελή ακίνητα, οροφοδιαμερίσματα με θέα θάλασσα και επιπλέον παροχές κ.τ.λ..

Αντίθετα, οι περιοχές στο υπόλοιπο Αττικής συγκεντρώνουν περισσότερο το ενδιαφέρον Ελλήνων αγοραστών, οι οποίοι ωστόσο αυτή την περίοδο είναι... δυσεύρετοι, αφού ο «μύθος» της β' κατοικίας στην Ελλάδα έχει... ξεφτίσει λόγω κρίσης και υπέρμετρης φορολογίας στα ακίνητα.

Για όσους θέλουν ωστόσο φθηνό εξοχικό, μπορούν να το βρούν στη Νέα Πέραμο, με τιμές λίγο χαμηλότερα των 1.300 ευρώ, στην Σκάλα Ωρωπού και το Χαλκούτσι με τιμές κοντά στα 1.200 ευρώ, ενώ πάνω από τα 1.300 ευρώ είναι οι περιοχές των Νέων Παλατίων. Στην Αρτέμιδα μία μέση τιμή είναι κοντά στα 1.400 ευρώ ανά τ.μ., ενώ έξω από την Αττική στο Πόρτο Γερμενό και το Αλεποχώρι οι τιμές πώλησης διαμορφώνονται λίγο υψηλότερα των 1.800 ευρώ ανά τ.μ..

Το δίκτυο Spitogatos Network είναι το Νο 1 δίκτυο online υπηρεσιών με αγγελίες ακινήτων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αποκλειστικά με αγγελίες real estate, Spitogatos.gr, Tospitimou.gr, Spiti24.gr και Spitogatos.com.cy, με περισσότερες από 40 εκατομμύρια επισκέψεις και 1 δισ. εμφανίσεις σελίδων ετησίως.

Αποτελώντας τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων ακινήτων και επαγγελματιών του ελληνικού real estate, και με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τους εκατομμύρια χρήστες των ιστοσελίδων και των mobile εφαρμογών του Spitogatos Network, η εταιρεία έχει μια ρεαλιστική εικόνα της αγοράς και αποκλειστικά δεδομένα από τη διαμόρφωση της προσφοράς και της ζήτησης ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα