Τα δύο διακριτά στοιχεία

του Κώστα Τσαούση

Από την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου έως την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, η Alpha Bank διοργανώνει το δικό της μαραθώνιο για το Fintech. Tο Alpha Bank Fintech Challenge 2017.
Το πρώτο που κράτησα και θέλησα να απαντήσω σε αυτό το κομμάτι είναι σε μια ερώτηση: Τι είναι εκείνο που διαφοροποιεί ή κάνει εξαιρετικά διακριτή σε σχέση με ανάλογες διοργανώσεις που έγιναν ή γίνονται ή προγραμματίζεται να γίνουν τη διοργάνωση

της Alpha Bank .

Τα APIs είναι δεν είναι ακριβώς το σημείο / στοιχείο που κάνει τη διαφορά. Αλλά, ο αριθμός των APIs (γύρω στους 40). Και ένας τέτοιος αριθμός αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο το εύρος των επιλογών των συμμετεχόντων.

Ένα δεύτερο στοιχείο διαφοροποίησης είναι ο... χρόνος! Πριν από 10 μέρες οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος σε μια ενημερωτική συνάντηση όπου απέκτησαν πρόσβαση στα APIs της τράπεζας μαζί με τον προσδιορισμό προτεραιοτήτων μιας ανοιχτής κατά τα άλλα ατζέντας. Μια ατζέντας που βασίζεται σε πραγματικά ζητήματα της ίδιας της εγχώριας τραπεζικής αγοράς. Αλλά, τι σημαίνει πρακτικά ότι οι ενδιαφερόμενοι απέκτησαν πρόσβαση στα APIs της τράπεζας; Απάντηση, απλή και ξεκάθαρη: Eίχαν την άνεση να δουλέψουν σε ένα ψηφιακό περιβάλλον πολύ κοντινό σε εκείνο της ίδιας της τράπεζας και με άπειρο χρόνο ... Όποιος είχε διάθεση και μυαλό δούλεψε ήδη την ιδέα του και δεν περιμένει τις 48 ώρες της διοργάνωσης.

Η ατζέντα – σε καμία περίπτωση δεν είναι περιοριστική- εκτείνεται σε ένα εύρος που καθορίζεται από 3 βασικούς τομείς. Αν ψάξει κανείς αυτούς τους 3 τομείς θα διαπιστώσει ότι το ενδιαφέρον για παράδειγμα κατευθύνεται προς την πλευρά εφαρμογών και εργαλείων που μπορούν να προσφέρουν σε «ενιαία καρτέλα» μια σειρά ουσιαστικών στοιχείων για το σύνολο των κινήσεων/δράσεων ενός πελάτη στο τραπεζικό χώρο. Η της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των πελατών σε online υπηρεσίες ή της συνδρομής για την «προσωπικότητα» μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν τραπεζική προϊστορία.

Όπως γράφεται σε ένα ενημερωτικό σημείωμα: «Το Alpha Bank Fintech Challenge 2017 είναι ένας μαραθώνιος διάρκειας δυόμισι ημερών, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες, νέοι, νέες και νεοφυείς εταιρίες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους, αλλά και να παρουσιάσουν πραγματικές εφαρμογές που αντιμετωπίζουν τις σημερινές προκλήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Πρόκειται για ένα πεδίο που, μέσω της συνεργασίας ανθρώπων από διαφορετικούς χώρους, γνωστικά αντικείμενα, κουλτούρες και εμπειρίες, προάγει καινοτόμες λύσεις που θα διαμορφώσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του μέλλοντος με τη χρήση των νέων τεχνολογιών».

Την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17.00 – 20.30, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Alpha Bank Fintech Challenge 2017, στον πολυχώρο TZAFERI 16 (Τζαφέρη 16, 118 54 Γκάζι). Επίσης, την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17.00 – 22.00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξεως και η απονομή των βραβείων στους νικητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα