Τα αντισταθμιστικά... νέας γενιάς ή η επιστροφή στα ΄80ς

Διάβασα για αντισταθμιστικά οφέλη και η σκέψη πέταξε στη δεκαετία του ΄80 – τότε που «έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα»! Αν δεν με απατά η μνήμη μου πρέπει να ήταν το σωτήριο έτος 1987 όταν η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου διαλαλούσε μέσω των κρατικών μέσων – δεν υπήρχαν και άλλα εκείνη την εποχή- για το μεγάλο κατόρθωμα των αντισταθμιστικών οφελών που θα συνόδευε την απόφαση του αλήστου μνήμης ΚΥΣΕΑ

για την αγορά αεροσκαφών μεταξύ των οποίων και των F 16.

Το τι έγινε αφήστε το... Ας ξεχαστεί. Ας θαφτεί κάτω από το βαρύ χαλί της σκόνης του χρόνου. Πάντως, οι επενδύσεις, οι μεταφορά τεχνογνωσίας, οι νέες παραγωγικές δραστηριότητες σε κλάδους αιχμής,οι θέσεις εργασίας κλπ χάθηκαν στο δρόμο ή μάλλον, κατέληξαν ...στο βυθό του Ατλαντικού.

Με αφορμή την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να «τάξει» στον πρόεδρο Τράμπ δουλειές με φούντες, μεταξύ των οποίων και την αναβάθμιση των συστημάτων των F 16 ξεκίνησε η παραφιλολογία για τα αντισταθμιστικά της νέας γενιάς... Σε κάθε περίπτωση, όμως, ακόμη και αν υπάρξουν τα αντισταθμιστικά με την σφραγίδα Τσίπρα- Καμμένου θα μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό με εκείνα της δεκαετίας του ΄80. Και όχι μόνο θα μοιάζουν αλλά θα έχουν και την ίδια τύχη ! Στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έγραψε στο twitter: 1,1 δισ. ευρώ θα πληρώσουμε για τα F-16 -Τα υπόλοιπα είναι αντισταθμιστικά. Ας κρατήσουμε το τιτίβισμα ως ακριβή δήλωση και να την θυμηθούμε μια και δύο και τρείς φορές όταν με το καλό θα πληρώνουμε δόσεις και οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Και αυτό γιατί αν δεν το ξέρετε σας το υπενθυμίζω: Οι φόροι και οι εισφορές δεν πληρώνονται με ...αντισταθμιστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα