Τα 10 ιαπωνικά γλυκά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις

Τι ξέρεις από ιαπωνική κουζίνα; Λογικά μόνο του σούσι. Πέσαμε μέσα, έτσι; Αν ναι, τότε δεν έχεις γνωρίσει έναν τεράστιο άλλο κόσμο, εκείνο της ιαπωνικής ζαχαροπλαστικής! Και πίστεψέ μας...χάνεις!

1. Mochi Ice Cream

Το εξωτερικό μέρος του γλυκού αυτού αποτελείται από ζύμη γλυκού ρυζιού που ονομάζεται mochigome και στη μέση υπάρχει γέμιση με απαλό παγωτό. Συνηθίζεται να σερβίρεται κατά τη διάρκεια της Ιαπωνικής Πρωτοχρονιάς.

2.

Yokan

Ένα παχύ επιδόρπιο τύπου ζελατίνης που συνήθως παρασκευάζεται με πάστα φασολιών, άγαρ-άγαρ και ζάχαρη. Πολλές φορές το yokan περιλαμβάνει επίσης γλυκοπατάτα, ψιλοκομμένα κάστανα, φρούτα, σκόνη matcha ή πράσινο τσάι.

3. Dango

Το γλυκό αυτό φτιαγμένο από αλεύρι ρυζιού, σερβίρεται σε ξυλάκι σαν να είναι σουβλάκι, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιαπωνία και σερβίρεται συνήθως μαζί με πράσινο τσάι.

4. Imagawayaki

Το ζυμαράκι αυτό ψήνεται σε ένα μηχάνημα που θυμίζει βαφλιέρα και στη συνέχεια γεμίζεται με κάθε λογής υλικά, όπως πάστα φασολιών, κρέμα βανίλιας, μαρμελάδα, κρέας ή λαχανικά. Και εάν αναρωτιέσαι πού θα το βρεις, η απάντηση είναι σε όλα τα φεστιβάλ της Ιαπωνίας. Εδώ δίπλα δηλαδή...

Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα