Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ: Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ κατά την άφιξή του

Την πεποίθησή του πως οι διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου θα έχουν αίσιο τέλος εξέφρασε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ

"Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Ελπίζω πως το Βέλγιο θα αποδείξει πως είναι υπέρμαχος της συνεννόησης και πως την Παρασκευή θα έχουμε συμφωνία για την υπογραφή της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου με τον Καναδά", δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: "Αλλά αυτό το θέμα ξεπερνά τη Συμφωνία. Εάν δε μπορείς να πείσεις πως οι συμφωνίες και οι διεργασίες μας προστατεύουν το κοινό, τότε μπορεί να είναι και η τελευταία μας συμφωνία ελεύθερου εμπορίου αφού δε θα έχουμε μαζί μας την κοινή γνώμη. Γι αυτό και χρειαζόμαστε εργαλεία να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας".

"Θα συζητήσουμε επίσης τη Ρωσία, το ρόλο της στη γεωπολιτική μας γειτονιά. Είναι αδύνατο να το συζητήσουμε χωρίς να μιλάμε για τις επιθέσεις προς αμάχους στο Χαλέπι. Η ΕΕ θα πρέπει να κρατήσει όλες τις επιλογές της ανοιχτές, ακόμα και αυτές των κυρώσεων".

Τέλος, είμαι ευχαριστημένος πως η Τερέζα Μέι θα παρευρεθεί σήμερα στη συνάντησή μας. Η ίδια θα είναι ασφαλής και ελπίζω πως θα καταλάβει πως η ΕΕ αποτελεί την καλύτερη "παρέα" του κόσμου.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Τουσκ ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν καθόλου διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα