Συνεργασία SAP και Reuters για την ενίσχυση της ψηφιακής δημοσιογραφίας

Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει η SAP, το Reuters εφοδιάζεται με τα κατάλληλα εργαλεία για την κάλυψη των προεδρικών εκλογών των Η.Π.Α. Πιο συγκεκριμένα, το Reuters

υλοποίησε τη λύση SAP HANA® Enterprise Cloud, θέτοντάς τη ως το θεμέλιο λίθο της υπηρεσίας Reuters Polling Explorer, αξιοποιώντας παράλληλα τη λύση SAP® Mobile Platform με στόχο να δημιουργήσει την νέα εφαρμογή White House Run, η οποία επιτρέπει στους ψηφοφόρους να βλέπουν στην πράξη οι ίδιοι το ρόλο ενός υποψηφίου προέδρου.

Πλέον, οι συντακτικές ομάδες του Reuters χρησιμοποιούν τη λύση SAP Lumira, η οποία παρέχει πρόσβαση στα analytics, επιτρέποντας στους δημοσιογράφους να δημιουργούν εύκολα οπτικό περιεχόμενο.

Τα Μέσα επικοινωνίας διανύουν μια περίοδο κατά την οποία καλούνται να μετασχηματιστούν ψηφιακά. Είναι γεγονός πως η σύγχρονη τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο πρόσβασης του κοινού στην πληροφορία, όπως και τον τρόπο με τον οποίο οι δημοσιογράφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να γράφουν πιο ακριβείς και έγκαιρες ειδήσεις. Η δημοσιογραφία που στηρίζεται σε δεδομένα, επιτρέπει στους φορείς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να παρέχουν έγκαιρη και ζωντανή κάλυψη. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η SAP παραχωρεί την τεχνολογία της στο Reuters, τη στιγμή που το ίδιο το Reuters εισέρχεται σε αυτή την ψηφιακή αλλαγή.

Το Reuters εφαρμόζει και αναπτύσσει τις τεχνολογίες της SAP σε τρεις βασικούς τομείς:

Reuters Polling Explorer — Η δύναμη του in-memory computing που ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SAP HANA δίνει στο Reuters τη δυνατότητα πρόσβασης σε 100 εκατομμύρια απαντήσεις πολιτών σε έρευνες παρέχοντας στους δημοσιογράφους ταχύτερη και πιο αποτελεσματική καταγραφή των απόψεων τους. Καθώς το Reuters συνεχίζει να ενσωματώνει στη λειτουργική του δομή την πλατφόρμα SAP HANA, αναζητά ολοένα και περισσότερο να υιοθετήσει τις προηγμένες δυνατότητες που αυτή προσφέρει, συμπεριλαμβανομένων των predictive analytics και της βελτιωμένης απόδοσης των δημοσκοπήσεων.

Ο Λευκός Οίκος «τρέχει» προσομοίωση των εκλογών μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα — Η εμπειρία του Polling Explorer ζωντανεύει για το κοινό μέσα από τα κινητά τους τηλεφώνα, μέσω των οποίων μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή προσομοίωσης εκλογών του Reuters που λέγεται White House Run. Αξιοποιώντας την καταναλωτική έκδοση της λύσης SAP Mobile Platform, το Reuters δημιούργησε την εφαρμογή White House Run, η οποία επιτρέπει τους ψηφοφόρους να ζουν την εμπειρία των υποψηφίων προέδρων. Με τη χρήση των προγνωστικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων του Reuters και των analytics, το πρακτορείο βοηθά τους πολίτες να κατανοήσουν την πιθανότητα εκλογής των διαφόρων πολιτικών προσωπικοτήτων και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα με τους φίλους τους. Επιπλέον, η εφαρμογή White House Run, μεταξύ άλλων, παρέχει τη δημοσιογραφική κάλυψη των εκλογών.

Οπτικοποίηση δεδομένων και έρευνα — Το Reuters έχει ήδη διανέμει τη λύση SAP Lumira στις συντακτικές του ομάδες, καθώς πλέον το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους δημοσιογράφους στην έγκυρη ανάλυση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων και την οπτικοποίηση των δεδομένων.

«Οι ψηφιακές τεχνολογίες μετατρέπουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους σε 'ψηφιακούς ψηφοφόρους', ενώ παράλληλα επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δημιουργούν περιεχόμενο και ενδιαφέρουσες ιστορίες», δήλωσε η Jennifer Morgan, president, της SAP North America.

«Θέτοντας τη λύση SAP HANA Enterprise Cloud ως θεμέλιο λίθο του Reuters Polling Explorer, το Reuters μπορεί να διαμορφώσει στοχευμένα δημοσιογραφικά θέματα σχετικά με τις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α για το 2016. Με τη νέα διαδραστική εφαρμογή SAP Mobile Platform, το Reuters έχει πλέον τη δυνατότητα να παρέχει στο κοινό έγκαιρη πληροφόρηση, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή».

«Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του τρέχοντος έτους και τα δεδομένα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατανόηση της σημαντικότητας αυτού του γεγονότος», δήλωσε ο Daniel Mandell, chief revenue officer της Reuters Media. «Οι ψηφοφόροι βασίζονται στην έγκυρη κάλυψη των γεγονότων προκειμένου να καταλήξουν σε συνειδητές αποφάσεις. Η συνεργασία μας με την SAP μας επέτρεψε να οικοδομήσουμε μια τεχνολογική πλατφόρμα που επιτρέπει στη συντακτική ομάδα μας να ταξινομεί γρήγορα και αποτελεσματικά ένα τεράστιο όγκο δεδομένων. Πιστεύουμε πως η εν λόγω τεχνολογία θα παραδώσει τελικά στους αναγνώστες μας τις αμερόληπτες ειδήσεις και πληροφορίες που αναμένουν από το Reuters».

Keywords
Τυχαία Θέματα