Συνεχίζεται το αρνητικό μομέντουμ στην Ευρώπη – Προσπάθεια αντίδρασης

Με ήπιες μεταβολές συνεχίζουν τη διαπραγμάτευση οι ευρωπαϊκές αγορές που παρουσιάζουν μια αρνητική τάση από τις αρχές της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,3% στις πρώτες συναλλαγές, με τις ασφαλιστικές μετοχές να χάνουν 0,9% και να ηγούνται των απωλειών, ενώ οι μετοχές λιανικού εμπορίου αντιστάθηκαν στην πτωτική τάση με άνοδο 0,8%. Αυτή την ώρα ο Stoxx600 σημειώνει πτώση 0,05% στις 442,58 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,08%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,10%,  ο γαλλικός CAC

40 με άνοδο 0,02%, ο ιταλικός FTSE MIB με πτώση 0,02% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 κερδίζει 0,05%.

Τα εταιρικά κέρδη συνεχίζουν να καθοδηγούν την κίνηση των τιμών μεμονωμένων μετοχών στην Ευρώπη. Οι Commerzbank, Credit Agricole, Marks and Spencer, Telefonica, Adidas και ABN Amro ανακοίνωσαν αποτελέσματα το πρωί της Τετάρτης.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, αναμένονται οι λιανικές πωλήσεις της ευρωζώνης για τον Σεπτέμβριο.

Ο πληθωρισμός της Γερμανίας επιβεβαιώθηκε στο 3,8% τον Οκτώβριο σημειώνοντας μείωση έναντι της μέτρηση του Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα οι περισσότερες αγορές της Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν, επεκτείνοντας την πτώση από την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ οι ιαπωνικές μετοχές των blue-chip έδειξαν να αντέχουν, μετά από μια θετική έρευνα επιχειρηματικού κλίματος.

Τα futures των αμερικανικών μετοχών παρέμειναν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημείωσαν τα μεγαλύτερα κερδοφόρα σερί των τελευταίων περίπου δύο ετών.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, τις μεγαλύτερες μεταβολές καταγράφουν της ABN Amro με πτώση 8%.

Οι μετοχές της Marks & Spencer σημείωσαν άλμα άνω του 9% στις πρώτες συναλλαγές και οδήγησαν τον Stoxx 600, αφού η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο και επανέφερε το μέρισμά της.

Στο χαμηλότερα σημείο του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, η ολλανδική ABN Amro υποχώρησε 8% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις των αναλυτών για τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Διαβάστε ακόμη

Στην τελική ευθεία δύο σημαντικές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό

Επιχειρήσεις: Τα οφέλη της ασφάλισης για τον εξοπλισμό τους

Safe Bulkers: Μείωση τζίρου και κερδών το 9μηνο του 2023

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα