Συνάντηση Ιερώνυμου – Τσίπρα στα Ιωάννινα

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σήμερα στην πόλη των Ιωαννίνων για το 5ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, ενώ είχε συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος έφτασε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου προκειμένου να επισκεφθεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ιωαννίνων.

Οι δυο άνδρες είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών στην οποία επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία της αποτελεσματικής λειτουργίας των διακριτών ρόλων στις σχέσεις μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε εκτενώς στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο

της "Αποστολής" και εν γένει της Εκκλησίας της Ελλάδος, έργο το οποίο ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως ανεκτίμητο. Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε τα δυσβάσταχτα κόστη που αντιμετωπίζει η Εκκλησία για την λειτουργία όλων των κοινωνικών και προνοιακών δομών της και ζήτησε στήριξη για την ολοκλήρωση δομών με χρηματοδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να παίξει για λίγο ποδόσφαιρο και μπάσκετ με τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα του Κ.Δ.Α.Π.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων και την "Αποστολή" που εργάζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ουσιαστικά για να συμπληρώνουν τις ανεπάρκειες της κρατικής δομής και για να στηρίζουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα