Συνάντηση Pyatt με εκπροσώπους της Pan Arcadian Federation of America

Με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt, συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Pan Arcadian Federation of America, κ. Andre Papantoniou συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Pan Arcadian Federation of America στην Ελλάδα, κ. Φίλιππο Σωτηρόπουλο, για τις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Κατά την συνάντηση ο κ. Pyatt ενημερώθηκε για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

που αποτελεί δωρεά των αποδήμων Αρκάδων των ΗΠΑ, όπως και για τις δράσεις που αναπτύσσει η ομοσπονδία στις ΗΠΑ με σκοπό την προώθηση διμερών, οικονομικών - εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων. Επίσης, ο πρόεδρος Pan Arcadian Federation of America, απήυθυνε πρόσκληση στον αμερικανό πρέσβη όπως συμμετάσχει στο 74ο συνέδριο της Pan Arcadian Federation of America, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο 2018 στην Τρίπολη.

Η Pan Arcadian Federation of America ιδρύθηκε στην Ν. Υόρκη στις 22 Απριλίου 1931. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνοαμερικανικές ομογενειακές οργανώσεις και συνεχίζει να κρατά τον φάρο του ελληνισμού ζωντανό.

Η Pan Arcadian Federation of America είναι μια εθνική, μη κερδοσκοπική, αδελφική ελληνοαμερικανική οργάνωση των οποίων τα μέλη είναι Αρκάδες ομογενείς. Σκοποί της είναι η προώθηση των ιδανικών του Ελληνισμού και των αρχών της δημοκρατίας, η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και η υποστήριξη των Αρκαδικών και Αρκαδικών-Αμερικανών φιλανθρωπικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Εκτός από το νοσοκομείο στην Αρκαδία, το οποίο παραχωρήθηκε «κατά χρήση» στο ελληνικό κράτος μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, η Pan Arcadian Federation of America παρείχε χρηματοδότηση και για την κατασκευή του Γυμνασίου της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου στο Garrison της Ν.Υόρκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα