Συναγερμός στη Λαμία: Πλημμύρισε και εκκενώνεται το χωριό Κόμμα από τα νερά του Σπερχειού

Σε εξέλιξη είναι η επιχείριση απεγκλωβισμού των κατοίκων στο χωριό Κόμμα που πλημμύρισε νωρίς το πρωί από τα νερά του Σπερχειού. Οι πυροσβέστες της 7ης ΕΚΑΚ με τις βάρκες, αλλά και οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων, με ότι όχημα μπορούσαν να προσεγγίσουν πήγαιναν πόρτα – πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους.

Η Πολιτική Προστασία πήρε απόφαση εκκένωσης του χωριού και οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ προσπαθούν με τις βάρκες να προσεγγίσουν τα πλημμυρισμένα

σπίτια και να απομακρύνουν με ασφάλεια τους κατοίκους. Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport υπάρχουν και εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα, τους οποίους επίσης οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους προσεγγίσουν με τις βάρκες.

“Το ποτάμι δέχτηκε μεγάλο όγκο νερού από τη δυτική Φθιώτιδα και πλημμύρισε. Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια εκκενώνουμε το χωριό με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών. Είμαστε όλοι εδώ από τις πέντε το πρωί. Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές…”, είπε στο τοπικό site ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος.

Η επιχείριση απομάκρυνσης των κάτοικων από το Κόμμα ειναι σε εξέλιξη.

Στη Θεσσαλονίκη, η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδείχτηκε σωτήρια για τους νεαρούς επιβάτες ΙΧ, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενός ρέματος, στο δρόμο που συνδέει το Σχολάρι με τα Λαγκαδίκια.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στο όχημα επέβαιναν ένας νεαρός και δύο φίλες του. Το ρέμα παρέσυρε και έβγαλε από τον δρόμο το αυτοκίνητο. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έσπευσαν 8 πυροσβέστες με τρία οχήματα. Τα τρία νεαρά άτομα είχαν εγκαταλείψει το όχημα και παρέμεναν εγκλωβισμένα εντός του ρέματος. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο που είχαν παγιδευτεί οι τρεις νέοι. Έστησαν αλυσίδα διάσωσης και τους οδήγησαν σε ασφαλές σημείο. Η ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών έσωσε τις ζωές τριών νέων ανθρώπων.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Την Κυριακή αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, οι οποίες θα είναι ισχυρότερες στα δυτικά, στα βόρεια και στο Αιγαίο. Από το μεσημέρι πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αφού τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Στερεάς και Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι για τα δυτικά και στη συνέχεια για τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία, με μικρή πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 4 έως 14, στη Θράκη από 7 έως 14, στη Θεσσαλία από 5 έως 17, στην Ήπειρο από 3 έως 13, στην Ανατολική Στερεά από 7 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 12, στην Πελοπόννησο από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 16, στις Κυκλάδες από 11 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 19 και στην Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ με μικρή σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ, όμως έως το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμηΟι ελληνικές startups που μπορούν να εξελιχθούν σε «μονόκερους»Σπύρος Κανελλόπουλος – «Χιών»: Ποια είναι η ιστορική εταιρεία – Αλάτι σαν χιόνι εδώ και 86 χρόνια (pics)Νώντας Πασχαλίδης – Neurosoft: Στρατηγική απόφαση η πώληση δύο θυγατρικών στην Qualco

Keywords
Τυχαία Θέματα