Συγκρατημένες κινήσεις στο πετρέλαιο λόγω φόβων για τη ζήτηση

Οριακές απώλειες καταγράφονται σήμερα Δευτέρα στο αργό τύπου μπρεντ, εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση λόγω της ασθενέστερης ανάπτυξης στις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη. Οι αγορές πετρελαίου στις ΗΠΑ πάντως επιδεικνύουν σταθερότητα μετά την πτώση της αμερικανικής εξορυκτικής δραστηριότητας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του μπρεντ λήξης Φεβρουαρίου 2019 διαπραγματεύεται στα 60,29 δολάρια το βαρέλι με οριακή

άνοδο 0,02% έναντι του κλεισίματος της Παρασκευής.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού λήξης Ιανουαρίου 2019 σημειώνει άνοδο 0,12% και διαπραγματεύεται στα 51,26 δολ/βαρέλι.

Η κινεζική παραγωγή διύλισης πετρελαίου υποχώρησε τον Νοέμβριο, σηματοδοτώντας μείωση στη ζήτηση πετρελαίου, την ώρα που η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε τη μικρότερη αύξηση της τελευταίας τριετίας, καθώς η οικονομία συνεχίζει να χάνει δυναμική.

Επίσης, αυτό τον μήνα, η γαλλική επιχειρηματική δραστηριότητα σημείωσε απροσδόκητη συρρίκνωση, υποχωρώντας με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ η επέκταση του γερμανικού τομέα επιβραδύνθηκε σε χαμηλό 4ετίας τον Δεκέμβριο.

Πάντως, οι τιμές του μαύρου χρυσού βρήκαν στήριξη στις ανακοινώσεις της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ενέργειας της General Electric, Baker Hughes, την Παρασκευή ότι ο αριθμός των αμερικανικών κοιτασμάτων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Οκτωβρίου, ήτοι στα 873.

Keywords
Τυχαία Θέματα