Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης


Το υπουργείο Δικαιοσύνης απέκλεισαν την Πέμπτη εκατοντάδες δικηγόροι που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Μάλιστα ανήρτησαν πανό στα κάγκελα περίφραξης του υπουργείου.

Ο δικηγορικός κόσμος απαίτησε την απόσυρση του επίμαχου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο οδηγεί -όπως λένε- στην επαγγελματική και οικονομική

εξόντωση της πλειονότητας του δικηγορικού σώματος.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία της Ολομέλειας συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε αναλυτικά για τα αιτήματα των δικηγόρων και επισήμανε ότι η κυβέρνηση αρνείται μέχρι τώρα να τους χορηγήσει συγκεκριμένα ποσοτικοποιημένα στοιχεία των προτάσεων της, καθώς και τη σχετική αναλογιστική μελέτη.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, τόνισε ότι «πρόκειται για ανορθολογικό και αντισυνταγματικό προσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, απροσχημάτιστα, μέτρα φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα, υπό το μανδύα ασφαλιστικών ρυθμίσεων» και υπογράμμισε: «Δεν θα ανεχθούμε να πληγούν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των δικηγόρων».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα