Συγχαρητήρια Σουλτς για την εκλογή Τραμπ

Συγχαρητήρια μηνύματα και από τον Μάρτιν Σούλτς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ μέσω twitter. Ο Γερμανός Πρόεδρος δήλωσε πως «Οι ψηφοφόροι των ΗΠΑ μίλησαν και η νίκη του Ντόναλντ Τράμπ είναι ξεκάθαρη».

Στο παρελθόν πάντως ο Μάρτιν Σούλτς είχε ταχθεί εναντίων του Ντόναλντ Τράμπ, λέγοντας πως η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη για μια πιθανή εκλογή του. Αναμένονται επόμενες δηλώσεις Ευρωπαίων

αξιωματούχων σύντομα.

Ολόκληρη η δήλωση του Γερμανού Πρόεδρου του ΕΚ:

«Οι ψηφοφόροι των ΗΠΑ μίλησαν. Η νίκη του Ντόναλντ Τράμπ είναι ξεκάθαρη και πρέπει να τη σεβαστούμε. Τον συγχαίρω αυτόν και το Ρεπουμπλικάνικο κόμμα για τη νίκη τους.»

«Ο κύριος Τράμπ κατάφερε να γίνει ο εκφραστής των φόβων και του άγχους εκατομμυρίων Αμερικάνων. Αυτές οι ανησυχίες πρέπει τώρα να ελεγχθούν με βάσιμες πολιτικές και προτάσεις.»

«Αυτή η εκλογική εκστρατεία δεν θα μείνει στην ιστορία ως η καλύτερη στιγμή των ΗΠΑ. Βιτριολικές (δηλώσεις) και πόλωση έθρεψαν την εκστρατεία αυτή. Ο Πρόεδρος Τραμπ θα έχει ένα δύσκολο καθήκον γεφύρωσης του χάσματος στο έθνος του.

Τα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την εξωτερική πολιτική της μελλοντικής προεδρίας του Τράμπ δεν έχουν απαντηθεί ακόμα. Από τη Συρία στο Ιράκ, από την Ουκρανία στη Λιβύη, ο ρόλος του Τράμπ στην διπλωματία και την επίτευξη συμφωνιών θα κριθεί από την πρώτη ημέρα και θα χρειαστεί να επιδείξει το ιδανικό μείγμα ευθύνης, αυτοσυγκράτησης και ηγεσίας.

Η παγκόσμια πολιτική χρειάζεται την συνεχή προσήλωση των ΗΠΑ για να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος για τα παιδιά μας. Από την μάχη κατά την κλιματική αλλαγή, στις δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ, ο πλανήτης αναμένει και ελπίζει να υπάρξει μια εξωστρεφής Προεδρία, η οποία στοχεύει να δομήσει τις διεθνείς σχέσεις και να κρατάει τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ. Μαζί, οι οικονομίες μας αποτελούν πάνω από 40% του παγκοσμίου ΑΕΠ και σχεδόν το 1/3 των εμπορικών συναλλαγών του κόσμου. Η συνεργασία μας πηγαίνει πέρα από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και την επιστημονική και ακαδημαική συνδιαλλαγή.
Οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ είναι ένα σημαντικό κομμάτι παγκόσμιας σταθερότητας. Η ΕΕ δεσμεύεται να διατηρήσει τη σχέση αυτή. Ελπίζουμε το ίδιο να ισχύει και για τον μελλοντικό Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα